Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a facut apel, luni, la ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, sa discute cu reprezentantii ELCEN in ceea ce priveste problema furnizarii apei calde, pentru ca, spune ea, litigiile dintre ELCEN si RADET nu trebuie sa se rasfranga asupra populatiei, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu am fost in legatura permanenta si la sfarsitul saptamanii cu reprezentantii RADET si i-am intrebat, in fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi, care este nivelul presiunii agentului termic venit din partea ELCEN. Ei au sustinut in continuare ca cea mai mare problema a fost de aceasta data faptul ca s-au inchis doua CET-uri pentru revizie si nu doar unul, s-au inchis simultan si CET Sud si CET Grozavesti, ceea ce a determinat ca agentul termic cu apa, cum se spune in popor - calaie, sa ajunga de la aproape 20 de km distanta rece la consumator. I-am rugat si pe reprezentantii ELCEN cu care am vorbit la telefon, nefiind in tara, sa faca in asa fel incat bucurestenii sa aiba cat mai urgent apa calda. (...) Igiena personala nu este un lux, este ceva normal. (...) In cel mai scurt timp, cand se vor intoarce in tara reprezentantii ELCEN, ma voi intalni inca o data cu ei, impreuna cu reprezentantii RADET, dar fac apel si la ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, sa discute cu reprezentantii ELCEN care tin de domnia sa, pentru ca aceste litigii, sa le spunem, intre ELCEN si RADET nu trebuie sa se rasfranga asupra populatiei", a afirmat Firea luni, cu ocazia unei vizite la sediul Primariei Capitalei de pe bulevardul Regina Elisabeta, aflat in renovare.

In opinia Gabrielei Firea, bucurestenii nu au nicio vina in ceea ce priveste situatia creata: "RADET ar fi trebuit sa faca reparatii tot acum, cand CET-urile sunt inchise pentru revizie, si nu in perioada urmatoare, iar ELCEN nu a dorit sa inteleaga acest lucru si nu a eliberat din cont sumele necesare reparatiilor pe care trebuie sa le execute RADET. Este o problema istorica (...) va garantez si asa cum stiti am puterea dialogului si discernamantul evenimentelor economice - voi sta la masa atat cu ministrul Energiei, cat si cu reprezentantii ELCEN si ai RADET si vom gasi de comun acord o solutie buna pentru bucuresteni."

Noul primar al Capitalei a mai spus ca ani de zile subventia pentru RADET a venit ''cu picatura'' de la Consiliul General al Capitalei: "Vom avea cu totul alta abordare, pentru ca toate aceste dispute intre Regie si ELCEN nu fac altceva decat sa transforme viata bucuresteanului intr-un chin."