Scutul antiracheta din Romania nu este indreptat impotriva Rusiei, a subliniat din nou, joi, premierul Dacian Ciolos, intr-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI. Seful Guvernului s-a declarat ingrijorat de faptul ca "exista conflicte care destabilizeaza regiunea", adaugand ca din acest motiv "trebuie sa ne gandim la cum sa ne aparam in caz ca se intampla ceva", potrivit Agerpres.

Dacian Ciolos la LCIFoto: Facebook - Luca Niculescu

"Romania este frontiera NATO. Suntem intr-o zona unde exista conflicte care nu sunt provocate de Romania sau de tari ale Uniunii Europene. Rusia este un mare vecin, dar Romania nu a luat masuri impotriva Rusiei. Sistemul antiracheta nu este indreptat impotriva Rusiei", a subliniat prim-ministrul roman, raspunzand unei intrebari despre amenintarile recente ale presedintelui rus Vladimir Putin la adresa Romaniei.

Dacian Ciolos mai spune in interviu ca Vladimir Putin este cel care a luat "aceasta masura care a creat situatia pe care o cunoastem in Ucraina": "Sunt ingrijorat in primul rand de faptul ca exista conflicte care destabilizeaza regiunea si bineinteles ca trebuie sa ne gandim la cum sa ne aparam in caz ca se intampla ceva. Insa daca ne uitam in istorie, Romania nu se caracterizeaza prin agresiune. Si nu o va face nici acum."

Premierul roman a amintit ca viitorul Summit NATO de la Varsovia va fi ocazia de a se discuta "pozitionarea" Aliantei Nord-Atlantice in flancul sau estic: "Trebuie luate masuri pentru a descuraja orice conflict potential pe teritoriul NATO", a incheiat Dacian Ciolos, care se afla, incepand de joi dimineata, intr-o vizita de doua zile la Paris.