Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul Zilei Eroilor, in care arata ca "Ii comemoram astazi pe toti cei cazuti la datorie pe campurile de lupta sau care si-au pierdut viata in detentie pentru apararea drepturilor noastre fundamentale, pentru libertate, dreptate si pentru pastrarea credintei crestine. Prin curajul si daruirea lor, eroii neamului romanesc au aparat integritatea teritoriala si independenta tarii. (...) Eroii nostri sunt si cei care au fost raniti ori si-au dat viata in operatiuni extrem de dificile in afara tarii, in teatrele de operatii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cat si in misiunile desfasurate in Africa si Asia, sub egida ONU, NATO sau UE, aparand principiile si valorile noastre universale."

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul integral transmis de Klaus Iohannis de Ziua Eroilor:

"Ii comemoram astazi pe toti cei cazuti la datorie pe campurile de lupta sau care si-au pierdut viata in detentie pentru apararea drepturilor noastre fundamentale, pentru libertate, dreptate si pentru pastrarea credintei crestine. Prin curajul si daruirea lor, eroii neamului romanesc au aparat integritatea teritoriala si independenta tarii.

Fiecare fila a istoriei noastre, fie ca se numeste Posada, Rovine, Podul Inalt, Plevna, Grivita, Marasti, Marasesti, Oituz sau Oarba de Mures, poarta pecetea acestor bravi eroi. Nu vom uita niciodata nici pretul sacrificiului prin care, in decembrie 1989, ne-am recastigat libertatea dupa anii comunismului.

Eroii nostri sunt si cei care au fost raniti ori si-au dat viata in operatiuni extrem de dificile in afara tarii, in teatrele de operatii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cat si in misiunile desfasurate in Africa si Asia, sub egida ONU, NATO sau UE, aparand principiile si valorile noastre universale.

Suntem si vom ramane pentru totdeauna recunoscatori celor care, in numele unor idealuri, au facut posibila dezvoltarea si modernizarea Romaniei. Exemplul lor de curaj si simt al datoriei reprezinta o mostenire nepretuita pe care o transmitem generatiilor tinere.

Fie ca spiritul si incarcatura emotionala ale acestei zile sa patrunda in sufletul fiecarui roman!

Odihna vesnica eroilor neamului nostru!"