PNL se reuneste miercuri in cadrul Biroului Permanent National pentru o analiza privind alegerile locale. Liberalii cauta un nou presedinte la filiala PNL Bucuresti, dupa demisia lui Catalin Predoiu din aceasta functie, ca urmare a rezultatelor proaste in Bucuresti, iar printre variantele luate in calcul se numara europarlamentarul Cristian Busoi si prim-vicepresedintii Teodor Atanasiu si Adriana Saftoiu, au declarat surse din partid pentru HoNews.ro.

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

Numele Adrianei Saftoiu a mai fost vehiculat si pentru candidatura la Primaria Capitalei inainte de numirea lui Marian Muntean.

Saftoiu a declarat luni, la RFI, ca Predoiu nu este singurul care trebuie sa isi asume esecul PNL de la Capitala si ca "probabil" vor fi si alte demisii la varful partidului.

Europarlamentarul Cristian Busoi a fost primul candidat al PNL la Primaria Capitalei. Acesta s-a retras din cursa in februarie, lasandu-l in locul sau pe Ludovic Orban, desi in sondajele interne cei doi aveau acelasi scor. Busoi a mai condus filiala Sectorului 1, preluata inainte de alegeri de deputatul Mihai Voicu.

In ceea ce il priveste pe Atanasiu, acesta a mai condus filiala, insa nu ca presedinte unic, ci in tandem cu copresedintele Anca Boagiu, inainte ca in aceasta functie sa ajunga Predoiu. Atanasiu este cel care l-a adus pe Marian Munteanu dupa retragerea lui Ludovic Orban si cel care i-a fost sef de campanie candidatului de doar o saptamana.

O decizie in acest sens va fi luata miercuri la Biroul Politic National al PNL, de la ora 15.00.