Liberalii din Alba au castigat 58 din cele 78 de unitati administrativ-teritoriale din judet, social-democratii 13, reprezentantii ALDE si UDMR iesind pe primul loc in doua comune, iar cei ai PMP si PER in cate o comuna, carora li se mai adauga un independent, potrivit numaratorii paralele efectuate de catre Partidul National Liberal, informeaza Agerpres.

Conform acesteia, PNL a obtinut victoria in cele patru municipii din judet - Alba Iulia, Aiud, Blaj si Sebes, precum si in patru orase - Baia de Aries, Cugir, Ocna Mures si Zlatna.

Liberalii au castigat si Consiliul Judetean Alba. Actualul presedinte al CJ, liberalul Ion Dumitrel, a declarat ca doar doua partide, respectiv PNL si PSD, vor intra in Consiliul Judetean.

Potrivit reprezentantilor liberali, este cel mai bun scor politic inregistrat de PNL la nivel national.

Social-democratii au castigat, potrivit numaratorii paralele a PNL, in orasele Abrud, Cimpeni, Teius, unde edilii au fost reconfirmati practic in functie. PSD a mai obtinut functia de primar si in zece comune, printre care si Ciugud, unde Gheorghe Damian a castigat cel de al V-lea mandat consecutiv.

UDMR a castigat in Rimetea si in Lunca Muresului, ALDE in Spring si Noslac.

Cea mai mica comuna din Alba, Ceru Bacainti, va avea un primar ales pe listele PMP, iar in Vintu de Jos alegerile au fost castigate de candidatul PER. Un independent a obtinut victoria in Farau, potrivit numaratorii paralele a PNL.