​Gabriela Firea, care, potrivit sondajelor partiale la iesirea de la urne, va fi primul social-democrat care castiga functia de primar general al Capitalei sub sigla PSD, a declarat duminica, la sediul central al partidului, ca ea nu doreste sa obtina si functia de presedinte al acestei formatiuni politice. La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca va ramane in fruntea partidului, in urma rezultatelor PSD de la locale.

Gabriel Firea si Liviu DragneaFoto: Hotnews

Chestionata de HotNews daca isi propune si obtinerea functiei de presedinte al PSD, Firea a raspuns: "Nu, deloc".

"Daca am intrat in aceasta competitie, am facut-o din dorinta de a rezolva problemele din Bucuresti, nu pentru a avea o cariera politica. Sub nicio forma nu am astfel de ganduri. Sunt un om serios si voi dovedi acest lucru", a mai declarat Firea, cu Liviu Dragnea alaturi de ea.

In discursul sau de dupa inchiderea urnelor, Firea i-a multumit lui Dragnea pentru nominalizarea drept candidat al PSD pentru Primaria Generala.

"Vreau sa-i multumesc domnului presedinte al PSD , dl. Liviu Dragnea, pentru ca a avut atat de mare incredere in mine, un om politic la inceput de drum. Sunt de nici 4 ani in acesta formatiune politica si mi-a dat o sarcina atat de importanta - sa reprezint partidul si alianta PSD-UNPR in aceste alegeri.

Ii multumesc domnului presedinte Dragnea ca a avut incredere intr-o femeie, intr-o zona in care sunt multe persoane care nu ar vota o femeie. Iata ca s-a spart acest ghinion si eu trebuie sa va felicit ca ati avut incredere in mine" - a declarat Gabriela Firea.

La randul sau, Dragnea a precizat ca a reflectat asupra viitorului sau politic si ca a decis sa ramana in functia de presedinte al PSD.

"Am reflectat: raman presedintele PSD. In aceasta zi, in opinia mea si nu numai a mea, romanii au sustinut programul nostru, au sustinut obiectivele asumate la congresul din octombrie. Se pare ca stilul nostru nou de a face politica, sa evitam disputele, sa evitam razboul de dragul razboiului, se pare ca asta a contat" - a mai afirmat Dragnea.

Acesta a mentionat ca in 2017 PSD isi va pregati noua conducere.

"Nu avem toate datele, dar se pare ca suntem singurul partid care a inteles in ce directie merge societatea, suntem pe drumul bun. Vom avea a doua etapa la alegerile parlamentare, cand vom avea un procent mai mare de candidati noi, iar ultima etapa va fi in 2017, cand vom pregati noul leadership al partidului, dupa ce - sa speram - PSD va forma Guvernul" - a mentionat Dragnea.

Dupa anuntarea exit-poll-urilor, care au anuntat-o pe Firea castigatoarea Primariie Generale, Dragnea a vorbit alaturi de aceasta in fata presei si i-a oferit candidatei 3 trandafiri rosii - simbolul partidului.

  • Firea anunta "toleranta zero" la coruptie

In discursul ei, Gabriela Firea a declarat ca va avea "toleranta zero" pentru coruptie in Primaria Generala si ca va infiinta un departament pentru atragerea investitorilor romani, europeni si americani.

"Ma bucur foarte mult ca proiectul meu, care a insemnat o capitala cu scoli si spitale mai bune, cu rezolvarea traficului infernal din Bucuresti, cu mai multe locuri de joaca pentru copii, cu mai multe parcuri, cu diminuarea poluarii, cu transparenta in primarie si toleranta zero la coruptie, a avut castig de cauza. Am anuntat infiintarea unui departament care sa atraga investitorii romani, europeni si americani care sa vina cu investitii serioase in infrastructura din capitala" - a sustinut Firea.