Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat duminica la Targu Mures, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot, ca dupa ce se vor afla rezultatele alegerilor locale Uniunea va decide cu cine va negocia, in functie de cea mai avantajoasa propunere, informeaza Agerpres.

'Sper sa fim mai puternici in ceea ce priveste consilierii locali si judeteni, sa fim mai puternici decat acum 4 ani si sa avem posibilitatea sa avem un presedinte al Consiliului Judetean. Avem aceasta ambitie si e nevoie sa venim la conducerea judetului (...) Dupa rezultate vom decide negocierile, in functie de cea mai avantajoasa propunere, dar noi dorim presedintia Consiliului Judetean Mures', a spus Borbely.

El a mai aratat ca municipiul Targu Mures are nevoie de o schimbare, 'pentru ca avem nevoie de oameni care sa conduca orasul', afirmand ca este printre ultimele din Transilvania in ce priveste investitiile si parametrii economici.

'Avem nevoie de oameni sa conduca orasul, sa inteleaga ce inseamna multilingvismul, ce inseamna inscriptiile bilingve, ce inseamna toleranta fata de alta etnie si sa ii reprezinte pe toti locuitorii Targu Muresului. Avem nevoie de o conducere care sa aiba o conceptie clara despre ce va face in urmatorii patru ani, nu sa carpeasca si sa faca lucrari de fatada. Avem nevoie de oameni care sa inteleaga istoria orasului, sa priveasca in viitor si sa faca mai mult pentru urbea noastra. Sper ca schimbarea se va produce, ca e nevoie pentru toti targumuresenii, indiferent de coloratura politica', a afirmat Borbely.