Presedintele Klaus Iohannis va efectua, in perioada 6-7 iunie, o vizita de stat in Marele Ducat de Luxemburg, la invitatia Marelui Duce Henri, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

In cadrul vizitei, Presedintele Klaus Iohannis va avea intrevederi cu Marele Duce Henri, cu Prim-ministrul Xavier Bettel, insotit de alti membri ai guvernului luxemburghez, cu Presedintele Camerei Deputatilor, Mars di Bartolomeo, si cu ministrul Afacerilor Externe Jean Asselborn.

Discutiile Presedintelui Romaniei cu inaltii oficiali luxemburghezi vor viza identificarea de posibilitati concrete de dezvoltare si aprofundare a relatiilor politice si sectoriale dintre Romania si Marele Ducat de Luxemburg, cu accent pe extinderea cooperarii economice, precum si in domeniile cercetarii, dezvoltarii si inovarii industriale. In marja vizitei va fi semnat Programul de schimburi in domeniile stiintei si tehnologiei, educatiei, culturii si sportului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg pentru anii 2016-2021, se arata in comunicat.

Totodata, in discutii vor fi abordate teme actuale ale agendei europene si modalitatile de gestionare a provocarilor interne si externe complexe, inclusiv din vecinatate, cu care se confrunta in prezent Uniunea Europeana. O alta tema prioritara de discutie va fi reprezentata de pregatirea Summitului NATO care urmeaza a se desfasura la Varsovia in luna iulie.

Presedintele Romaniei va avea, la Camera de Comert din Luxemburg, discutii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru economia luxemburgheza, precum si cu reprezentanti ai sectorului financiar, in vederea stimularii cooperarii economice bilaterale si a investitiilor in Romania.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea o intrevedere cu profesorii si studentii romani ai Universitatii din Luxemburg, va vizita Centrul urban Esch/Belval si va participa la o ceremonie organizata de Primaria din Luxemburg cu ocazia vizitei de stat.