Premierul Dacian Ciolos afirma, intr-un mesaj transmis de 1 Iunie, ca societatea are un rol hotarator in formarea generatiilor de maine, precizand ca vrea sa puna baze solide pentru cateva aspecte esentiale, intre care se numara sansele egale pentru toti copiii indiferent de mediul din care provin, performanta in educatie si acces la servicii medicale de calitate, informeaza Guvernul, intr-un comunicat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul integral transmis de Dacian Ciolos de 1 iunie:

"Ii sarbatorim astazi, in prima zi de vara, pe toti copiii din Romania si din intreaga lume. Doar prin ei putem spera la un viitor mai bun. Pe langa dragostea si confortul de neinlocuit al familiei, societatea are si ea un un rol hotarator in formarea generatiilor de maine: asadar, noi avem datoria sa le oferim un prezent mai bun.

De aceea, prin masurile sustinute de guvernul pe care-l conduc, vreau sa pun baze solide pentru cateva aspecte esentiale, precum: performanta in educatie, sanse egale pentru toti copiii indiferent de mediul din care provin si acces la servicii medicale de calitate.

Vreau ca Romania sa devina o tara in care a creste un copil sa insemne pentru parinti preocuparea de a-l ajuta sa-si gaseasca drumul cel mai potrivit in viata si de a-i pune in valoare aptitudinile, si nu sa insemne grija pentru ziua de maine, cum, din nefericire, se intampla pentru unii dintre parinti."