Victor Ponta a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa la Bistrita, ca liberalii ar putea sa il ia pe Valeriu Zgonea in echipa lor, avand in vedere ca il considera "bun" si ii apara functia de presedinte al Camerei Deputatilor, desi, in opinia sa, ar fi fost o chestiune de "bun simt" ca fostul sau coleg de partid sa renunte la aceasta, transmite Agerpres.

"Mie imi pare rau ca o chestiune simpla si de bun simt, si anume esti intr-o functie, sprijinit politic, partidul respectiv iti retrage sprijinul, pleci, nu fugi cu scaunul. Cel mai comic din afacerea cu Zgonea mi se pare cat de mult il sustine PNL acum. PNL se lupta pentru domnul Zgonea extraordinar, s-au luptat in Comisia de regulament, in Biroul Permanent. Pai, parca acum o luna ziceau ca Zgonea e un ticalos, un bandit.

"Daca Zgonea l-a certat pe Dragnea, inseamna ca e bun. Luati-l la PNL daca e bun! Nu se poate, alegatorii traditionali ai PNL cred ca nu apreciaza genul acesta de politica, de Catavencu, de Caragiale. Nu ca domnul Zgonea ar fi un personaj de Caragiale, n-am vrut sa spun chestia asta", a declarat Ponta.

Fostul premier a adaugat ca nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea despre cine va ocupa functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

"Greu sa ii mai iei unui oltean locul dupa ce i l-ai dat. Vedeti, nu e primul caz. Luati-l ca autocritica", a mai spus Ponta.

Ponta efectueaza, vineri, o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, ocazie cu care participa la inaugurarea sediului primariei comunei Sieu Odorhei si la un miting electoral in orasul Beclean.