Ce pot face doi penali in fruntea Parlamentului.Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal pentru marturie mincinoasa, si viitorul presedinte al Camerei Deputatilor, Victor Ponta, trimis in judecata pentru coruptie, au un singur obiectiv politic: mutilarea legislatiei penale. In mai putin de o luna, cele doua Camere ale Parlamentului vor fi conduse de politicieni cu prezent penal. In fruntea Senatului va ramane Calin Popescu Tariceanu, proaspat urmarit penal pentru marturie mincinoasa, iar Victor Ponta, trimis deja in judecata in dosarul "Turceni-Rovinari", are cele mai mari sanse sa fie instalat in fruntea Camerei Deputatilor, in locul "deviationistului" Valeriu Zgonea, informeazaAdevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dincu: Abuzul in serviciu trebuie definit mult mai bine in legislatie.Vasile Dincu a declarat, joi, ca abuzul in serviciu trebuie definit mult mai bine in legislatie, in conditiile in care anumite fapte incadrate la abuz in serviciu sunt facute cu rea intentie, altele sunt facute din greseli, adaugand ca e nevoie de o clarificare a mandatelor primarilor. "Inca nu a spus (CCR - n.r.), sper sa spuna ca abuzul in serviciu trebuie mult mai bine definitiv in legislatia noastra", a declarat Vasile Dincu la Europa FM, citat deGandul.

Basescu sustine ca posturile TV sunt obligate in mod abuziv sa organizeze dezbateri politice.Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Traian Basescu, a sustinut, joi, la Ploiesti, ca legea electorala contine masuri stricte din cauza carora alegatorul pierde, el catalogand drept "abuziva" obligatia ca televiziunile private sa organizeze dezbateri politice gratuite. "Nici exagerata cum era inainte nu era buna, ca nu mai vedeai orasul de bannere, dar nici ce-i acum nu e in regula si nu e in regula pentru ca s-au introdus niste masuri atat de stricte, incat pur si simplu cel care pierde cel mai mult este electorul, potrivitRomania Libera.

Presedintele Senatului Universitatii Bucuresti, Marian Preda: Nicusor Dan vrea de fapt sa salveze Aedificia Carpati, o firma de constructii.Presedintele Senatului Universitatii Bucuresti, sociologul Marian Preda, a scris, pe Facebook, ca Nicusor Dan a dat in judecata aceasta universitate, incercand sa blocheze construirea unor camine, pentru a apara interesele firmei Edificia Carpati. "Cu cativa ani in urma, dupa ani de eforturi birocratice si financiare uriase pentru Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti, s-au construit in Complexul Panduri un al doilea sediu, foarte modern si un camin pentru doctoranzi, masteranzi si oaspetii straini (...) Nicusor Dan si Salvati Bucurestiul au dat in judecata Universitatea si au cerut demolarea lor", scrieEVZ.

De ce vrea PSD sa revina la guvernare.Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat miercuri, in timpul unei intalniri electorale care avut loc in orasul Ludus, ca alegerile parlamentare din toamna vor fi extrem de importante intrucat Romania o va lua "pe o cale sau pe o alta" si ca singura sansa ca Romania sa o ia "pe calea corecta" si sa devina o tara puternica este ca social-democratii sa revina la guvernare, anuntaRomania Libera.

Gorghiu: Ce sa fac cu Sava, sa il incui in sediu ca sa nu iasa in locurile pe unde merge Piedone? E major, vaccinat.Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca situatia candidatului la Primaria Sectorului 4, Razvan Sava, care e sustinut in continuare de fostul edil Cristian Popescu Piedone, este aceeasi, neputand sa il sanctioneze intr-un fel, si a adaugat ca este o optiune pentru care va raspunde si va deconta la un moment dat, dar nu poate sa il incuie in sediu ca sa nu iasa in public cu Piedone, relateazaAdevarul.