Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, "nu are motive sa demisioneze", deoarece functioneaza prezumtia de nevinovatie, iar ALDE nu are in criteriile de integritate masura demisiei din functie cand un membru al partidului este pus sub urmarire penala, transmite Agerpres.

"Ei nu au, in ALDE, in criterii de integritate, demisia din functie cand esti pus sub urmarire penala. Atunci functioneaza principiul constitutional ca nu esti vinovat pana nu este condamnat. Functioneaza prezumtia de nevinovatie", a spus liderul PMP la Suceava.

El a afirmat ca in cazul in care ALDE ar fi avut inclusa masura in criteriile de integritate, "cum s-a repezit PSD sa-si puna", se putea cere demisia din functie a acestuia.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marti, ca presedintele Senatului ar trebui sa demisioneze din functie pentru ca ar leza interesele tarii. Pe de alta parte, Dragnea sustine ca Tariceanu nu trebuie sa demisioneze si va fi in continuare sustinut de PSD.