Premierul Dacian Ciolos i-a indemnat luni pe medicii care "tin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienti, sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei de sus sa faca ceva".

"Accept aceasta provocare a chirurgului Nicolae Fluieras dar astept si implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul sa se vindece!", a scris seful Executivului pe Facebook, postand un interviu in care medicul Nicolae Fluieras afirma ca "acest guvern de tehnocrati a fost numit ca urmare a presiunii strazii, dupa un eveniment aparent fara legatura cu politica, cu intentia clara de a esua si pentru a ridica un pic presiunea de pe clasa politica in vederea alegerilor", noteaza Mediafax.

''Eu, ca prim-ministru, si sunt convins ca si ministrul Sanatatii, vom spune tot ce constatam ca este gresit in sistem. Dar nu este suficient sa spunem doar ce constatam, va trebui sa propunem si solutii, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritatile 'sa spuna' si 'sa faca'. A venit vremea ca medicii care tin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienti, sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei "de sus" sa faca. Ei sunt cei care stiu cel mai bine cum stau lucrurile si trebuie sa aiba forta sa o spuna, si cu rele dar si cu bune, acolo unde e cazul. Daca pacientul nu vrea insanatosirea (in acest caz pacientul fiind sistemul de sanatate), medicul singur (Guvernul in acest caz) nu poate sa-l vindece", a adaugat premierul.