Senatorul Ciprian Rogojan, percutionist al trupei SISTEM intre 2001-2012, a declarat vineri, pentru Mediafax, ca s-a inscris in PNL, afirmand ca nu a cerut nicio functie si ca va lasa rezultatele de la alegerile locale sa decida ce pozitie trebuie sa ocupe in partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astazi mi-am depus adeziunea la PNL Baia Mare. Deocamdata nu ocup nicio functie in PNL. Sunt in Baia Mare si in Maramures pana pe data de 5 iunie. Am avut astazi o intalnire cu conducerea PNL Maramures. Nu am cerut nicio functie. Doresc sa muncesc. Este un colectiv tanar pe care il cunosc foarte bine si voi lasa rezultatele sa vorbesca si sa decida pentru viitor ce pozitie voi avea in PNL", a afirmat Rogojan, in varsta de 39 de ani, pentru Mediafax.

Intrebat de ce a decis sa faca aceasta miscare, el a sustinut ca ca "votul politic" dat pentru Irina Radu in comisiile reunite de cultura ale Parlamentului a fost "primul semn" ca trebuie sa se inscrie in PNL.

"Era un vot politic si eu am considerat ca programul doamnei Radu si echipa dansei nu poate face ceva in ideea rezolvarii problemelor cu care se confrunta postul national de televiziune. Eu m-a ridicat si am parasit sala alaturi de membri PNL, fara sa am nicio discutie cu ei inainte si acela a fost primul semn pentru mine ca ar trebui sa ma alatur PNL", a explicat Rogojan.

Rogojan, care este absolvent al Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, sectia Percutie, si profesor de muzica, a fost ales parlamentar la scrutinul din 2012 intr-un colegiu din Maramures, din partea PDL.

El a trecut ulterior la PMP, unde a detinut functia de secretar executiv la Departamentul de Comunicare si Imagine. In noiembrie 2014 el s-a inscris in UNPR, noteaza Mediafax.

Rogojan a fost, intre 2001-2012, percutionist al trupei SISTEM.