Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Vlad Voiculescu, cunoscut ca fondatorul "Retelei citostaticelor", in functia de ministru al Sanatatii. Premierul Dacian Ciolos ii inaintase joi presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii. Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc vineri, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Vlad VoiculescuFoto: Mircea Restea

Vlad Voiculescu este fondatorul Retelei Citostaticelor si vicepresedintele uneia dintre cele mai mari organizatii europene de pacienti (European Cancer Patient Coalition).

Vlad Voiculescu are o experienta de peste 10 ani in consultanta financiara la Viena si in activitati caritabile in domeniul sanatatii in Romania. La Viena, a administrat proiecte internationale de finantare a infrastructurii de sanatate, dar si in domeniile energie si transporturi. La inceputul acestui an, Voiculescu a revenit in Romania si ocupa, inaintea numirii la Ministerul Sanatatii, functia de director de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a initiat in 2008 asa numita Retea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toata Europa care aduceau gratuit in Romania citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Retelei Citostaticelor a fost relatata pe larg in toata media din Romania si din afara, initiativa reusind sa stimuleze schimbarea legislatiei in domeniul monitorizarii citostaticelor esentiale.

In 2013, Voiculescu a fost ales vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coalitie europeana care lupta pentru drepturile pacientilor diagnosticati cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacientilor ai European Society of Medical Oncology.

In noiembrie 2015 a initiat discutiile cu spitalele din Austria si a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul si tratamentul pacientilor de la Colectiv in spitale din Austria si Germania.

In 2014 a fondat, alaturi de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabara destinata exclusiv copiilor cu afectiuni oncologice din Romania. Tabara este gratuita si functioneaza pe baza de voluntariat si donatii.