Copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului, dupa ce acesta a contestat la Curtea Constitutionala ordonanta prin care se permite organizarea de referendum odata cu alegerile locale, la reclamatia lui Liviu Dragnea, acuzandu-l ca isi "plateste birurile catre PSD".

"PSD a cerut, Avocatul Poporului executa! Dl Victor Ciorbea a refuzat sa conteste la CCR ordonanta prin care PSD a legalizat traseismul alesilor locali sau sistemul de alegere a primarilor intr-un singur tur, lucruri cerute in repetate randuri nu doar de PNL, dar si de numeroase voci din societatea civila. La comanda PSD a raspuns, insa, cu maxima celeritate. Se pare ca isi plateste birurile catre PSD mult mai constiincios decat datoria pe care o are la stat. Domnule Ciorbea, nu vreti sa va dati demisia si sa va ascundeti de rusine?" a scris Gorghiu.

Gorghiu s-a referit la faptul ca Ciorbea impreuna cu sotia sa figureaza cu datorii la ANAF de peste 570.000 lei. El a afirmat sapamana aceasta ca familia face "eforturi deosebite" pentru plata lor dar si a celorlalte datorii.