PSD-istul Sorin Moisa a fost ales pe lista celor mai influenti europarlamentari realizata de ziarul online Politico.eu. Este singurul roman prezent in aceasta lista a parlamentarilor europeni "care conteaza cu adevarat".

Sorin MoisaFoto: sorinmoisa.ro

Politico.eu scrie ca a realizat aceasta lista incercand sa afle "cine stabilieste agenda, cine se diferentiaza de colegii lui, cine determina trendul atat in scena legislativa cat si in dezbaterea politica mai larga a Uniunii Europene, unde adeseori europarlamentarii joaca un rol de ambasadori".

Cel mai socant aspect al acestei liste este numarul mare de germani prezenti. Desi Germania reprezinta doar 16% din populatia UE, numarul europarlamentarilor prezenti in lista reprezinta 35% din total.

Doar sapte europarlamentari din Europa centrala si de est se regasesc in aceasta lista.

Sorin Moisa a fost director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dacian Ciolos.

Politico.eu noteaza ca Moisa a fost raportor din umbra pentru tratatul de liber schimb Canada - UE, pozitie din care a demisionat in 2016 in urma refuzului de a renunta la vize pentru Romania.

Sorin Moisa este de profesie economist, absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale.

A absolvit un program de Masterat in Relatii Internationale al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative Bucuresti si este in curs de finalizare a lucrarii de doctorat in Relatii Internationale, la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu o teza, inceputa in 2006, despre Uniunea Europeana ca actor politic transformator in contextul extinderii UE catre fostele tari comuniste, potrivit prezentarii de pe site-ul sau.