Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti seara, intr-o emisiune la B1 Tv, ca "Victor Ponta nu a fost undeva intr-un sertar si trebuia apasat pe un buton. Nu l-am pus eu, nu l-a pus altcineva. Victor Ponta a luat o decizie, sa stea putin pe margine. Tot el a luat decizia sa se reactiveze. Este un om responsabil si un om matur. Ia deciziile singur".

Liviu Dragnea si Victor PontaFoto: Agerpres

Referindu-se la posibilitatea ca Ponta sa redevina presedinte al PSD, Dragnea a sustinut ca functia de presedinte al PSD nu aduce mari avantaje: "Functia de presedinte al PSD nu iti aduce mari avantaje, ba dimpotriva. Aici este vorba de asumarea unor responsabilitati. Nu a scapat niciun presedinte al PSD fara sa aiba macar o maneca rupta. Mircea Geoana a scapat ca a dat ceasurile inapoi", a mai spus Dragnea.

Liderul social-democrat a mai precizat ca noua echipa de conducere a partidului va fi formata la inceputul anului 2017: ''Reforma in partid este prima etapa, a doua etapa va fi la parlamentare si a treia etapa cand va fi formata noua echipa de conducere in PSD, la inceputul anului 2017. Cu mine sau fara mine, PSD-ul va avea noul lider la inceputul anului 2017, asta este categoric'', a spus Liviu Dragnea, adaugand ca isi doreste sa mai aiba dreptul sa intre in sediul din Kiseleff.

''Eu, condamnat la moarte sau la puscarie pana in decembrie 2016 nu o sa fiu. Daca aleg sa mor, mor in picioare'', a incheiat Liviu Dragnea.