Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni seara, la Ramnicu Valcea, ca nu poate sa spuna cand va fi votul plenului Senatului in privinta solicitarii DNA cu privire la urmarirea penala in cazul lui Titus Corlatean, avand in vedere ca inainte trebuie sa se pronunte si Comisia juridica, iar desfasurarea acestor proceduri va fi stabilita in sedinta de marti a Biroului Permanent, potrivit Agerpres.

"A sosit la cabinetul meu solicitarea referitoare la inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru de Externe Titus Corlatean. M-am consultat cu colegii din Biroul Permanent si am convocat pentru maine (marti n.r.), ora 10 jumatate, sedinta Biroului Permanent. Biroul Permanent trebuie sa urmeze o serie de proceduri care nu permit, in acest moment sa spun, cand va fi votul in plen. Pentru ca este comisia juridica care trebuie sa analizeze solicitarea, ea este comisia de specialitate conform regulamentului si care trebuie sa dea un aviz, aviz care nu este obligatoriu. Decizia o va lua plenul, dar numai dupa ce comisia se pronunta si azi fiind la Valcea, nu pot sa stabilesc acest lucru pentru ca nu este de caderea mea, este de caderea Biroului Permanent care se intruneste maine si care va putea sa stabileasca cum se vor desfasura procedurile. Dupa aceea vom putea oferi cateva indicii cu privire la data posibila cand se va produce votul in plen", a declarat presedintele Senatului.

Biroul permanent al Senatului va discuta, marti, solicitarea Justitiei privind inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru de Externe Titus Corlatean, a precizat Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului.

El a spus ca ordinea de zi a sedintei Bp de marti, programata pentru ora 10,30, cuprinde mai multe subiecte, printre care si cel referitor la Corlatean.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

"In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte", sustine DNA.

Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate, indica procurorii.