¬Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista", initiata de PSD si ALDE, urmeaza sa fie dezbatuta luni in plenul Camerei Deputatilor, anunta Agerpres. Biroul permanent al Camerei a stabilit ca motiunea se va dezbate luni, la ora 16,00, iar marti se va da votul final.

Potrivit initiatorilor, motiunea sanctioneaza derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea platilor directe (subventiilor), blocarea accesarii de fonduri europene, blocarea investitiilor in domeniul irigatiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului si al unitatilor subordonate.

"Din momentul in care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate sa faca treaba. De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile politice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic", se arata in textul motiunii.

In opinia initiatorilor, ministrul Achim Irimescu trebuie sa plece "pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intreg sectorul agro-alimentar" si pentru a nu transforma cetatenii tarii in "cersetorii Europei".

"Preocuparea zilnica a acestui ministru este de a distruge cate ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fara a construi absolut nimic. Trecand peste declaratiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii si investitorii romani din sectorul alimentar sau uneori au starnit rasul unei tari intregi, actiunile si inactiunile ministrului Irimescu afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei", sustin initiatorii.

Motiunea simpla este semnata de 84 de deputati de la PSD si ALDE.