PNL va continua demersul legislativ pentru revenirea la alegerile in doua tururi, afirmand ca in lipsa unei decizii CCR care sa transeze speta suspiciunea de neconstitutionalitate a alegerilor locale inca exista, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, pentru Mediafax.

"PNL isi va continua demersul legislativ pentru a obtine revenirea la sistemul de alegeri in doua tururi. In termeni politici, mecanica electorala spune, in acest moment, ca un singur tur de scrutin inseamna doua optiuni mari si clare la alegerile locale. Fie PNL, fie PSD. Orice alt vot, acordat unui alt candidat din dreapta spectrului politic, inseamna un vot irosit, indirect in favoarea PSD.(...) In conditiile unui singur tur, oricare alte variante care fragmenteaza votul dreptei sunt pierzatoare si in castigul PSD", a spus liberalul.

Purtatorul de cuvant al PNL a sustinut ca s-ar fi asteptat ca CCR sa judece sesizarea lui Liviu Avram pe fond, afirmand ca in lipsa unei decizii a CCR asupra alegerilor locale planeaza in continuare suspiciunea de neconstitutionalitate.

"Suntem in cea mai nedorita si confuza dintre situatiile posibile. Ne-am fi asteptat ca CCR sa transeze aceasta speta inainte de alegeri, astfel incat mandatele atribuite sa nu fie puse sub semnul intrebarii legat de constitutionalitatea procesului electoral. In lipsa unei astfel de decizii, intr-un sens sau in altul, suntem in situatia de a suspiciona de neconstitutionalitate, in continuare, acest mod de alegere a primarilor. Exista riscul ca, dupa alegeri, cei care se vor situa pe locul secund sa conteste mandatul atribuit contracandidatului si sa ajunga din nou la Curtea Constitutionala", a mai spus Stroe.

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, miercuri, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate a jurnalistului Liviu Avramprivind alegerile locale, astfel incat acestea se vor desfasura intr-un singur tur de scrutin.

Liviu Avram a comentat, pe contul lui de Facebook, decizia pronuntata de Curtea Constitutionala, afirmand ca, in opinia sa, judecatorii "ca n-au vrut sa judece si au gasit un pretext ca sa n-o faca".