Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca SRI avea obligatia sa sesizeze parchetele privind fraudarea calitatii dezinfectantilor, cerand public sa fie informat daca acest lucru s-a intamplat, potrivit Mediafax.

Nu exclud posibilitatea ca SRI sa fi facut informari catre institutii conduse de politicieni (am serioase dubii legate de informarea Presedintiei si inca imi scotocesc memoria ca sa-mi amintesc si nu gasesc) cu privire la diluarea frauduloasa a dezinfectantilor furnizati spitalelor, fie ca a fost firma domnului Condrea, fie ca sunt alte firme. Pentru ca este vorba despre vieti omenesti curmate prin fraudarea calitatii dezinfectantilor, in mod cert SRI avea obligatia sa sesizeze parchetele, fie ca este vorba despre PICCJ, DNA sau DIICOT. Vreau sa stiu daca aceste institutii au fost sesizate. Si, daca da, cine a masluit dosarele? Din pacate, prin purtatorul de cuvint, SRI informeaza strict despre sesizari facute unor structuri politice, nu si despre institutii de ancheta si aplicare a legii. Personal, sper ca este doar o omisiune de comunicare. Daca institutiile de forta ale statului nu vor fi cinstite cu romanii in acest caz, increderea in stat se va prabusi. Eu voi face in aceasta saptamana o conferinta de presa in care voi spune tot ce stiu despre sanatate si educatie'', a scris fostul sef de stat luni seara pe Facebook.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a anuntat, luni, ca institutia avea cunostinta despre situatia privind infectiile intraspitalicesti, mentionand ca a transmis aproximativ o suta de informari in ultimii cinci ani decidentilor legali.