Senatul a adoptat tacit OUG privind interceptarile, avand in vedere ca termenul limita de dezbatere si vot s-a implinit in 5 mai, a anuntat, luni, in plen, presedintele forului legislativ, Calin Popescu-Tariceanu, potrivit Agerpres. Ordonanta de Urgenta privind interceptarile urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Saptamana trecuta, sedinta Senatului care avea pe ordinea de zi si dezbaterea Ordonantei a fost suspendata din lipsa cvorumului. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a fost prezenta atunci in plen.

Vineri, a doua zi dupa implinirea termenului de adoptare tacita, ministrul Pruna s-a aratat nemultumita de aceasta situatie, insa a spus ca la Camera Deputatilor, care este for decizional, va avea loc o dezbatere pe tema OUG privind interceptarile, la care vor putea participa Guvernul, societatea civila si toti cei interesati.

"Ordonanta adoptata de Guvern a fost pusa pe masa Senatului. Este adevarat ca a primit un raport negativ de la Comisia juridica, a primit insa unanimitatea votului in Comisia pentru drepturile omului din acelasi Senat si a trecut de Senat, e adevarat, printr-o procedura discutabila, pentru ca nu a fost cvorum. Nu a fost cvorum si a trecut tacit, asta este vestea proasta, vestea buna este ca la Camera Deputatilor - camera decizionala - eu sunt convinsa ca acolo va avea loc o dezbatere la care si Guvernul si societatea civila si toata lumea interesata vor putea participa si mai sper ca, intr-o tara in care controlul asupra serviciilor de informatii, oricare ar fi el, ca nu avem numai SRI, avem si SIE, se face la Parlament, eu sper ca aceste comisii de control sa functioneze cu adevarat", a afirmat Raluca Pruna la Forumul Eurosfat.