Cele doua candidaturi pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala din partea Senatului - Mona-Lisa Neagoe (din partea PNL) si senatoarea Florina Jipa (fosta UNPR) au fost respinse luni de catre plenul Senatului, astfel ca aceasta camera nu numeste inca un judecator pentru locul care se va vacanta in luna iulie la expirarea mandatului lui Valentin Zoltan Puskas.

Neagoe, care este membru in Consiliul Superior al Magistraturii, a primit doar 6 voturi "pentru" si 82 "impotriva", in conditiile in care senatorii PNL au lipsit de la sedinta, aflandu-se la o receptie la Cotroceni.

Jipa, celebra pentru ca l-a miruit pe Dan Sova, a primit 8 voturi "pentru" si 80 "impotriva". Ea a demisionat luni din UNPR tocmai pentru ca nu a fost sustinuta de partid la CCR.

Urmeaza ca procedura sa se reia. Amintim ca Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat ca senatorul PSD Ioan Chelaru nu mai doreste sa fie propus, intrucat ar avea probleme de sanatate. De altfel, acesta nu a participat la audierile de la Comisia Juridica, anuntand ca este in spital. Candidatura sa nu a mai intrat la votul in plen.