Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca nu a primit invitatie de la Palatul Cotroceni pentru receptia de Ziua Europei si a comentat ironic ca e foarte trist din aceasta cauza, relateaza Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Nu am primit invitatie. Sunt foarte trist pentru asta. (...) Asta este modul cum intelege presedintele sa administreze functia. E problema dumnealui si a administratiei, chiar ma intereseaza foarte putin", a comentat Dragnea.

Politicienii care au probleme cu justitia nu au fost invitati de Administratia Prezidentiala la receptia oferita cu ocazia Zilei Europei. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru frauda la referendumul din 2012.

De altfel, seful statului i-a recomandat lui Liviu Dragnea sa se retraga din functiile detinute, ca urmare a condamnarii.

"Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga. Pentru sanatatea sistemului politic romanesc, nu este in regula ca un mare partid politic sa fie condus de un lider condamnat penal prin sentinta definitiva. I-am comunicat aceasta opinie", scria presedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook.

De pe lista invitatilor a fost eliminat si deputatul Bogdan Diaconu, liderul PRU si candidat la Primaria Capitalei, cunoscut pentru promovarea unui discurs nationalist, xenofob.