Liderul M10, Monica Macovei, considera ca presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit ca, in loc de numirea unui guvern tehnocrat, sa fi organizat alegeri anticipate sau sa fi lasat PSD la guvernare pana la alegerile parlamentare ''ca sa deconteze tot'', relateaza Agerpres.

"Eu cred ca era foarte bine ca presedintele Iohannis sa faca fie alegeri anticipate pe acel val de anticoruptie - "Coruptia ucide" (...) sau sa ramana PSD-ul la guvernare pana in noiembrie la alegerile parlamentare ca sa deconteze tot. Si Colectiv, si dezinfectantul, tot, nu sa aduca un guvern tehnocrat pe care acum sa il critice Dragnea toata ziua si toata lumea", a spus, sambata, Monica Macovei, intr-un discurs sustinut in Prahova.

In context, aceasta a aratat ca, dupa ce a fost "salvat", PSD se reface pentru a intra in alegeri "ca o floare''. "Eu nu spun nici ca nu face greseli (n.r.- guvernul tehnocrat), dar a salva PSD-ul care acum vrea sa se refaca, se vopseste frumos pe fata, lumea uita destul de repede si vine in alegeri ca o floare, dar noi nu uitam. Ne trezim, noi nu uitam, ca nu avem cum sa uitam ce a facut PSD", a mai spus Macovei.

De asemenea, europarlamentarul a cerut amanarea alegerilor pentru municipiul Bucuresti, in contextul cercetarilor DNA privind listele de semnaturi.

"Acum avem si indicii clare ca ceea ce banuiam eu, cel putin, se intampla. Deci, ei nu aduna semnaturi. Un partid care a participat la o competitie electorala are listele electorale (...). Organizatia de tineret sta intr-o camera (...) si completeaza pe listele de semnaturi din aceste liste electorale si semneaza ei. (...) Va treziti semnati, nici nu stiti pe cine sustineti. O persoana poate sustine mai multe candidaturi, s-ar putea sa ii sustineti pe toti. (...) Eu la Bucuresti cer amanarea alegerilor. Am zis foarte clar, decat alegeri la termen si fraudate, ca deja avem dovezile de frauda, sunt plangeri facute la DNA, sunt plangeri de frauda pe semnaturi (...) - e mai bine sa avem alegeri amanate si corecte decat alegeri acum si fraudate", a adaugat aceasta.

Europarlamentarul Monica Macovei a participat la evenimentul de lansare a candidatului la Primaria Albesti Paleologu si a echipei de candidati ai M 10 la Consiliul Local al aceleiasi comune.