Vicepremierul Costin Borc a spus marti ca ii pare rau de plecarea "prietenului" Vlad Alexandrescu din Guvern, adaugand ca este important "sa nu lasam micile diferente de opinie sa se transforme in divergente ireconciliabile" si ca "esecul Guvernului Ciolos va fi succesul restauratiei".

Costin BorcFoto: Hotnews

In postarea de pe Facebook, Costin Borc a subliniat si ca "solidaritatea conteaza mai mult decat orgoliile oricaruia dintre ministri:

Premierul Dacian Ciolos l-a revocat marti pe Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii, potrivit unui comunicat emis de Guvern. In locul lui Vlad Alexandrescu, premierul a propus-o pe Corina Suteu, in prezent secretar de stat in Ministerul Culturii si fost director al ICR New York.

Vlad Alexandrescu a anuntat marti ca nu isi mai da demisia si ca asteapta sa fie revocat din functia de ministru al culturii, potrivit Digi24.

"Asteptam numirea propunerea pentru noul ministru al Culturii, eu cred ca am facut tot ce puteam mai bine, sunt foarte constient ca am demarat o primavara cultutrala", a declarat Alexandrescu.

Acesta isi daduse demisia miercurea trecuta prin intermediul unei scrisori deschise in care acuza fortele "retrograde, ostile schimbarii".

Ulterior, vineri, Alexandrescu a spus ca a convenit cu premierul sa nu-si depuna demisia inainte de Paste.

Sambata, pe Facebook, Dacian Ciolos a anuntat ca marti va trimite presedintelui revocarea din functie si a spus ca "e pacat ca dl Alexandrescu a ales sa termine in acest fel"

Alexandrescu a trimis o scrisoare catre Grupul pentru Dialog Social in care acuza ca a deranjat in guvern grupuri de interese, publicata sambata de Digi24.ro.