Cristian Popescu Piedone afirma, ca reactie la respingerea definitiva a candidaturii sale, ca se va implica in campania electorala din sectorul 4 pentru a se asigura ca locuitorii vor alege un primar care sa se puna in slujba lor, el ramanand ''primarul de suflet'' si cel al ''familiei'', potrivit Mediafax.

''De astazi, voi ramane doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4 si primarul familiei mele, intrucat justitia a decis ca nu pot candida, din cauza unui viciu de procedura al partidului pe care l-am ales in graba sa il reprezint. Respect aceasta decizie, insa nu renunt. Va sunt dator Dvs, celor care m-ati sustinut, sa merg mai departe, sa va pot privi in ochi si dupa 5 iunie, pentru ca v-ati pus increderea in mine. Imi sunt dator mie, pentru munca mea din ultimii opt ani, pentru sutele de nopti si de zile petrecute pe strazile sectorului, sa nu stau deoparte. Sunt nascut si crescut in Sectorul 4, voi trai aici toata viata, copiii mei traiesc aici, si pentru ei, precum si pentru copiii si nepotii Dvs, atat cat imi mai sta in putere, trebuie sa lupt. Singurul mod in care mai pot face ceva pentru sectorul nostru si oamenii din el este sa ne asiguram, impreuna, ca vom alege un primar care sa se puna in slujba lor, asa cum mi-am dat silinta sa fac si eu'', a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook joi seara, dupa decizia instantei. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, joi seara, sa respinga definitiv candidatura lui Piedone la Primaria Sectorului 4.

Aceeasi decizie a fost luata si in prima instanta, la Judecatoria Sectorului 4, magistratii precizand ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti a partidului. "Intrucat intimatul a candidat la functia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucuresti, municipiu care nu face parte din niciun judet, neexistand o organizatie judeteana a partidului, instanta retine ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti, cum de altfel este reglementat si in Statutul Partidului Puterii Umaniste.

Analizand dosarul de candidatura depus de intimat reiese ca propunerea de candidatura a fost formulata de Presedintele Filialei Sector 4 Bucuresti al partidului Puterii Umaniste si nu de catre Filiala Municipiului Bucuresti", au explicat magistratii. Piedone este urmarit penal dupa tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat in noiembrie 2015 din functia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declansate de tragedie, si sustinea la acea vreme ca se retrage din viata politica.