Biroul electoral al sectorului 4 i-a anulat lui Cristian Popescu Piedone candidatura pentru functia de consilier, el fiind cap de lista pentru Partidul Puterii Umaniste, transmite Digi 24.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Potrivit sursei citate, Biroul electoral a constatat ca lista consilierilor generali era stransa cand Popescu Piedone era candidat independent.

Decizia poate fi contestata la Judecatoria Sectorului 4.

Reamintim ca tribunalul a respins definitiv candidatura lui Poescu Piedone ca independent la Primaria sectorului 4, el depunandu-si iar candidatura saptamana trecuta din partea Partidului Puterii Umaniste.

De asemenea,Miscarea civica Initiativa Romania a depus luni la DNA un denunt penalin care cere sa se analizeze modul in care s-au strans semnaturile pentru o serie de candidati, inclusiv Popescu Piedone.

In cazul lui Cristian Popescu Piedone, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins candidatura, fostul primar al sectorului 4 a depus un alt set de alte 5.600 de semnaturi, afirma Initiativa.

"PPU-SL a strans, deci, 1.867 de semnaturi pe zi. Folosind prezumtia generoasa ca echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi in continuu, fara pauza, PPU-SL a adunat aproape 234 de semnaturi pe ora, in conditiile in care PPU-SL este un partid foarte mic, fara resurse umane semnificative".