Comisiile juridica si de constitutionalitate din Senatul au respins, marti, ordonanta de urgenta privind interceptarile, inregistrandu-se doar patru voturi pentru, restul fiind abtineri. Raportul comisiilor pentru respingerea ordonantei urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului, care este prima Camera sesizata in acest caz, anunta Agerpres.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a prezentat, pe 12 aprilie, argumentele in favoarea ordonantei de urgenta, precizand insa ca este o solutie de etapa deoarece Guvernul nu-si permitea sa creeze o "sincopa".

"Nu-mi face placere ca ministru sa trebuiasca sa promovez o ordonanta care modifica legi organice, dar spun cu toata taria si in fata comisiei (...) ca nu aveam alta solutie. Guvernul a spus, in momentul adoptarii acestei ordonante, ca ceea ce face este sa dea o solutie de etapa, deci sa se asigure ca Romania, care a investit mult in aducerea sistemului judiciar la un nivel in care urmarirea penala este una eficienta, Guvernul deci nu-si permitea sa creeze o sincopa, pe de o parte. Pe de alta parte, nu se putea gasi de pe o zi pe alta nicio alta solutie", a afirmat Raluca Pruna.

Guvernul a adoptat pe 14 martie, intr-o sedinta speciala, ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal.