Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a declarat pentru Mediafax ca numarul doi din partid, Valeriu Zgonea, ar trebui sa-si dea demisia din toate functiile detinute in PSD in urma conflictului pe tema ramanerii lui Liviu Dragnea in fruntea formatiunii.

''Eu cred ca Zgonea ar trebui sa-si dea demisia din toate functiile detinute in partid'', a spus el.

Paul Stanescu a subliniat ca sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul Referendumului este nedreapta, iar in 2012 Liviu Dragnea nu a facut cu nimic mai mult decat toti membrii USL de la acea vreme.

''Eu cred ca Valeriu Zgonea ar trebui sa-si dea demisia din toate functiile detinute in partid pentru pozitia pe care a luat-o vizavi de presedintele PSD, dupa hotararea nedreapta care a fost data. Condamnarea la doi ani cu suspendare in dosarul Referendumului este nedreapa si sustin in continuare acest lucru pentru ca Dragnea a facut ceea ce au facut toti membrii de partid PNL, PSD si PC. Cu totii am facut acelasi lucru'', a afirmat Paul Stanescu.

Presedintele PSD Olt a sustinut ca Liviu Dragnea ar trebui sa continue la sefia partidului, aratand ca aceasta opine este impartasita de majoritatea social-democratilor.

''Dragnea trebuie sa ramana in continuare la conducerea partidului. In afara de Zgonea, toti membrii BPN, presedintii de organizatii, primarii din judete pe care i-am contactat sustin ca Dragnea trebuie sa ramana pentru ca e o hotarare care e nedreapta'', a mai spus Stanescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu suspendare, adica dublu decat in prima instanta, in dosarul Referendumului, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind una definitiva. Ulterior, tot vineri in jurul orei 15.00, la sediul PSD a avut loc o sedinta a Comitetului Executiv a carei concluzie a fost ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana la sefia PSD, presedintele executiv, Valeriu Zgonea, cerandu-i, insa, demisia.

Dupa intalnirea cu toti liderii aflati in sediul central al partidului, in timp ce acestia il asteptau pe presedintele PSD in fata camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a parasit furios sediul PSD si a declarat ca se gandeste pana luni daca renunta la toate functiile din partid.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca partidul a decis ''aproape'' in unanimitate ca el sa ramana la conducerea social-democratilor pentru a gestiona campania electorala, precizand ca discutia va fi reluata dupa alegerile locale.

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a transmis duminica liderului partidului, Liviu Dragnea, ca viitorul PSD nu trebuie sa fie periclitat de interese personale sau de grup, acuzandu-l ca arunca in mod iresponsabil in spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea.