Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, si-a anuntat, miercuri, candidatura pentru al cincilea mandat de primar, transmite Agepres. El a spus ca va porni in cursa electorala ca independent sustinut de PNL si de alte formatiuni politice. Anuntul a fost facut in aceeasi zi in care DNA a anuntat ca Florea, deja trimis in judecata intr-un dosar pentru abuz in serviciu, este urmarit penal pentru luare de mita.

"Va anunt intr-un mod cat se poate de clar, scurt si la obiect, ca am hotarat sa candidez pentru urmatorul mandat, pentru ca sunt lucruri atat de importante de la care nu pot lipsi. Iar in momentul in care institutiile de cultura, de invatamant si toti cei cu care am dus orasul inainte m-au determinat sa iau aceasta decizie, o onorez. Sunt multe de facut, vreau sa sarbatorim cum se cuvine aniversarea de 400 de ani de la obtinerea statutului de oras liber regal, dar vreau sa fiu alaturi de voi sa faurim ceea ce inseamna un oras sigur, un oras fara conflicte si un oras care, la 100 de ani de la Marea Unire, sa simta ca este intr-adevar un oras european. Le multumesc si romanilor, si maghiarilor care m-au incurajat sa merg mai departe, multumesc Partidului National Liberal care ma sustine si celorlalti. Candidez independent, pentru a respecta pe toata lumea, si mai ales criteriile de integritate la care s-au angajat unele formatiuni. Ramane ca faptele sa dovedeasca ca ceea ce am facut am facut pentru oras", a declarat Dorin Florea, co-presedinte al PNL Mures, intr-o conferinta de presa.

Primarul a mai spus ca, alaturi de PNL, si alte formatiuni politice ii vor sustine candidatura.

Co-presedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, a aratat ca Dorin Florea a luat decizia de a candida independent, iar PNL va sustine aceasta hotarare. Dobre spera ca Florea va castiga un nou mandat de primar.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, este urmarit penal de procurorii DNA pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte savarsite in calitate de prefect al judetului, a anuntat DNA.

Florea este urmarit penal pentru luare de mita de procurorii DNA intr-un nou dosar de coruptie. De asemenea, Florea a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, intr-un dosar ce vizeaza finantarea Asociatiei Sportive Fotbal Club din oras, in decembrie anul trecut.

UPDATE: pe 11 septembrie 2020, DNA a anunțat că a clasat acuzațiile la adresa lui Ciprian Dobre - Comunicat DNA AICI