Senatorul Crin Antonescu a declarat marti la Parlament ca Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primaria Bucuresti, este "unul din personajele importante ale Romaniei postcomuniste" si ca trebuie cunoscut proiectul sau pentru Capitala.

Crin AntonescuFoto: HotNews / Dan Popescu

"Cred ca este foarte important de cunoscut proiectul acestui om care, place sau nu place unora, este unul din personajele importante ale Romaniei postcomuniste. Eu l-am intalnit cred o singura data pe domnul Munteanu, acum 15 ani, l-am urmarit asa cum l-au urmarit toti contemporanii din prezentele mediatice, atatea cate au fost. Pentru mine, figura sa este legata de un timp si de un loc care sunt si pentru mine esentiale, vitale, adica de Piata Universitatii 1990. Evident ca in sensul acesta incerc o anumita emotie, o emotie pozitiva vazandu-l revenit in actualitatea politica", a declarat fostul presedinte al PNL, potrivit Mediafax.

Referitor la candidatura lui, Antonescu a spus ca are "neplacerea" sa constate ca nimeni nu intreaba care este proiectul sau pentru bucuresteni si ca se insista pe discutii "pseudoistorice".

"Este o desemnare, este o candidatura, este un om, o personalitate in legatura cu care eu, asa cum constat, am neplacerea sa vad ca nu sta nimeni sa asculte sau nu vine nimeni sa-l intrebe despre ceea ce e esential, totusi, programul, proiectul pe care domnia sa il ofera bucurestenilor si se fac tot felul de discutii istorice, mai degraba pseudoistorice despre chestiuni de acum 20-25 de ani", a sustinut Antonescu.

El a mai spus marti la Senat ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va candida doar daca este sustinut de cineva "mai mare" si daca PSD "ii da voie sa candideze".

"Domnul Tariceanu va candida daca-l sustine cineva mai mare, totdeauna a facut asta. Daca PSD-ul ii va da voie sa candideze sau il va pune sa candideze, atunci va candida, daca nu, nu", a spus Antonescu.

Intrebat cu vede schimbul de replici dintre presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu a spus: "Nu pot sa raspund la intrebarea asta fara a include o nota polemica la adresa domnului Tariceanu. Cred ca domnul Quintus a raspuns cel mai bine."

De asemenea, el a precizat ca va renunta la calitatea de membru de partid doar daca se intampla ceva care sa-l "scandalizeze", dar ca este "exclusa" revenirea sa pe scena politica.