Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ionita, a primit, marti, in unanimitate, avizul comisiilor parlamentare reunite de politica externa pentru postul de ambasador al Romaniei in Republica Moldova, transmite Agerpres.

Daniel IonitaFoto: MAE

"Romania (...) poate fi un model de integrare pentru Republica Moldova. Premisele pe care imi voi baza mandatul sunt legate de continuitate, imi propun sa continui ceea ce a facut predecesorul meu la Chisinau, pe consolidare, pentru ca trebuie sa consolidam tot ceea ce s-a facut pana acum pe relatia aceasta speciala, pe diversificare pentru ca, intr-adevar, e loc de a deschide si alte poteci de actiune. Imi propun sa am o abordare proactiva, sa actionez anticipativ, cu perseverenta, uneori si cu incapatanare, pentru a atinge ceea ce ne-am propus. Imi propun doua obiective prioritare - primul se refera la promovarea integrarii europene a Republicii Moldova, iar al doilea obiectiv fundamental vizeaza reconectarea politica, fizica, strategica a Republicii Moldova la spatiul european", a declarat Ionita, la audierile din comisiile de specialitate.

El a precizat ca pentru atingerea celor doua obiective prioritare pe care si le-a stabilit este necesara consolidarea prezentei investitionale a Romaniei in Republica Moldova.