Romanita Constantinescu, fosta colega de facultate a lui Marian Munteanu, vorbeste intr-o postare pe Facebook despre comportamentul acestuia in facultate si la Revolutie. Ea afirma ca l-a cunoscut pe Munteanu, in 22 decembrie 1989, la fantana din Piata Universitatii, unde Munteanu purta un bandaj, desi nu era ranit. Postarea este insotita de zeci de comentarii, printre care si ale unor persoane publice din Romania, cum ar fi Cristian Preda, Cezar Badescu si Adriana Saftoiu.

Romanita Constantinescu, fost colega a lui M.MunteanuFoto: Captura Facebook

Postarea este insotita de zeci de comentarii, printre care:

Marius Ghilezan: pentru că e timpul memorialisticii glonţ pe ţeavă, confirm portretul făcut de Romaniţa. Eram reporter la "România liberă." Mergeam des pe la Liga Studenţilor. Era acolo Mihai Gheorghiu, cărătorul lui de geantă şi de ţucal. În plus în 1993 am fost la o bursă în SUA împreună cu el. Am intrat odată la el în cameră, fără să bat la uşă. L-am surprins cu patul plin de bani. Mi-a spus că sunt de la fraţii cei mari pentru fraţii mai mici din România. Atunci nu am scris, doar i-am întrebat pe locotenenţii săi dacă au primit bani. I-a ţinut pentru el. Din jenă şi din respect pentru anticomunismul pentru care mi-am dat toată energia nu am spus până acum acest episod. Şi voi mai povesti.

Cazar - Paul Badescu: Eu eram în Liga Studenților, în primăvara lui 90. Am plecat de acolo după ce l-am auzit pe Marian Munteanu cum il ridica-n slăvi pe Zelea Codreanu.

Cristian Preda: Public, s-a vorbit despre Predoiu. Banuiala mea e ca ideea vine de la Dudu Ionescu, care e consilier la Cotroceni.

Ana Adriana Saftoiu: Nu, n-am nici o legatura cu aceasta numire. E deja asumata persoana care l-a condus in biorurile PNL. Ba din contra, in sedinta unde a fost validat - COU- am fost singura persoana care am spus ca nu e cazul sa fie prezentat ca o persoana reprezentand "societatea civila", ca a candidat fara succes in 1992 si nu a avut nici o rezerva sa devina candidatul partidului lui Magureanu, drept urmare are un aspirant trecut politic. Despre cat de ametitoare a fost promovarea lui din seful ASCR - asa l-am cunoscut inainte de 1989, fiind anul II, el anul III- seful Ligii Studentilor, pana in ziua de astazi nimeni nu a clarificat misterioasa "transformare". Cand spun clarificat, am in vedere faptul ca, din pacate, colegii mei vor "dovezi" pentru ceea ce se spune ca ar gandi. Textele lui M Munteanu li se par insuficiente. Vor fapte, probabil! Din fericire, pana acum nu s-au materializat aceste "texte".