Calin Popescu Tariceanu si-a anulat toate activitatile programate luni din cauza unei "stari de slabiciune", in urma recomandarilor medicului, a anuntat purtatorul sau de cuvant, intr-un comunicat de presa. Starea de slabiciune a fost generata de activitatile politice intense din ultima perioada dar si a unei diete hipocalorice, se mai arata in comunicat.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Comunicatul de presa:

"Presedintele Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu-Tariceanu, si-a anulat toate intalnirile programate astazi si nu va participa nici la activitatile din Senatul Romaniei.

Pe fondul unor activitati politice intense care l-au solicitat fizic in mod deosebit coroborate cu o dieta alimentara hipocalorica, domnul Calin Popescu-Tariceanu a manifestat o stare de slabiciune, motiv pentru care medicii i-au recomandat o reducere temporara a activitatilor si o ajustare a dietei."

Tariceanu este implicat in activitati de lansare a candidatilor ALDE la alegerile locale. In plus, vineri a fost audiat la DNA Brasov, in calitate de martor, in dosarul in care sunt cercetati Remus Truica si Paul al Romaniei in legatura cu retrocedarile ilegale.

UPDATE Presedintele Senatului "este in regula" si poate reveni de marti la activitatea normala, a declarat luni celalalt copresedinte al ALDE, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

"Nu a fost spitalizat, este in regula, am speranta ca maine va fi din nou la Senat", a spus Daniel Constantin in timpul unei conferinte de presa.

La randul sau, presedintele ALDE Bucuresti, Daniel Barbu, a spus ca liderii partidului au lucrat duminica seara, iar Calin Popescu Tariceanu a fost intr-o stare foarte buna.

"A fost la spital, pentru investigatii, nimic mai mult, de dimineata. Nu cunoastem aceste detalii (despre dieta urmata de seful Senatului - n.r.). Aseara am lucrat pana tarziu, impreuna, cu alti colegi, si era intr-o stare foarte buna. Am fost surprinsi si noi, dar intelegem ca este pe maini bune, sub control medical, tratament prescris", a declarat Daniel Barbu.

Starea de slabiciune a lui Tariceanu a fost explicata de Daniel Constantin.

"Domnul Tariceanu face eforturi deosebite in aceasta perioada, astfel incat sa ne asiguram ca avem candidaturi peste tot, si astazi am incheiat lista si vom avea in toate orasele, acest efort va fi continuat si de domnul Tariceanu", a declarat Constantin.

UPDATE 2 Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va veni marti la serviciu si a precizat ca el va fi cel care ii va tine locul la ceremonia de investire a noului ministru al Muncii, Dragos Pislaru, care va avea loc luni seara la Cotroceni.

"Banuiesc ca e o stare de inconfort speciala, atat timp cat nu s-a putut prezenta la servici. Am aflat ulterior ca urmare si efortului pe care l-a facut in perioada aceasta de trei zile - eu stiu ca a tot fost plecat prin teritoriu - si datorita unor cauze de boala, nu stiu exact si nu as vrea sa gresesc, dimineata nu a mai putut veni la serviciu. Eu cred ca de maine va veni la munca fara niciun fel de problema", a afirmat Ioan Chelaru, citat de Mediafax.

El a spus ca a primit luni dimineata un SMS de la Tariceanu, in care acesta l-a informat ca nu poate ajunge la Senat si l-a desemnat sa reprezinte acest for la Palatul Cotroceni, la ceremonia de investire a noului ministru al Muncii.

"Activitatea la Senat continua. Ii dorim sanatate. Daca eu am inteles bine de la dumnealui, maine va fi prezent", a mai adaugat Chelaru.