Copresedintele PNL Timis, Nicolae Robu, considera ca modul in care se iau deciziile importante, in ultimul timp, la nivelul conducerii centrale a partidului, "nu sunt confortante pentru membrii partidului", referindu-se la anuntul privind candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Generala a Capitalei, transmite Agerpres.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Nu este un sentiment confortabil, pentru foarte multi colegi din PNL, sa vada cum se iau decizii atat de importante in PNL de astazi. Eu nu vreau sa discut despre persoana sau personalitatea Marian Munteanu. Evident, cata vreme este candidatul PNL la Primaria Generala a Capitalei, va avea parte de tot suportul meu, in orice imprejurare in care pot sa ofer acest supor", a afirmat primarul intr-o conferinta de presa, in care a fost intrebat despre candidatura lui Munteanu.

Liderul liberalilor timiseni a subliniat ca PNL nu este un partid de "yes-meni" si ca "modul in care s-au intamplat lucrurile, in ultima perioada, la nivelul conducerii nationale a partidului, nu e in regula".

"Exista foruri statutare in acest partid, care trebuie sa fie consultate inainte de a se anunta public ce decid un numar de persoane, nu stiu nici numarul, nici macar cine sunt acestea, si exista obligatia de a se deschide o competitie interna cu acceptarea in competitie si a unor personalitati din afara partidului, chiar daca timpul ne preseaza", a spus Robu.

El a spus ca se puteau lasa cinci zile pentru a vedea cine din PNL doreste sa candideze la functia de primar general al capitalei si cine din afara PNL, printre acestia din urma putandu-se afla si Marian Munteanu, dupa care sa fi urmat o analiza, dar nu la nivel "de grup sau grupulet", ci la nivel de for statutar, si apoi sa se iasa in public si sa se anunte decizia partidului.

"Marian Munteanu are parte de toata aprecierea si sustinerea mea. Noi suntem o institutie serioasa, iar intr-o institutie serioasa nu se procedeaza in maniera in care s-a procedat. Dincolo de acestea, noi intelegem ca nu trebuie sa primeze orgolii personale, ca nu trebuie sa ne apucam sa cream tensiuni in partid, ci trebuie sa fim uniti si sa ducem campania electorala cu toata forta pe care PNL o are, atat in Bucuresti, cat si in restul tarii si sa castigam alegerile. Dar a fi uniti nu inseamna a nu spune raspicat ceea ce in anumite momente trebuie spus. Acum am considerat ca este un moment in care ceea ce trebuia spus, am spus", a completat Robu.