Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat vineri, la Pitesti, ca Marian Munteanu are prima sansa sa castige alegerile la Bucuresti, iar principalul sau contracandidat este reprezentanta PSD, Gabriela Firea, transmite Agerpres.

Marian Munteanu alaturi de Predoiu si GorghiuFoto: Hotnews

"Pot sa va spun un lucru, ca de departe are prima sansa la Capitala si batalia se va da cu doamna Firea. Il contesta PSD-ul, il contesta suporterii lui Nicusor Dan. E firesc sa-l conteste orice om care sustine alt partid. Ce am cerut a fost ca atunci cand arunci cu laturi intr-un candidat sa o faci documentat. Sa nu arunci cu acuze in spatiul public fara sa ai cel mai mic argument in sustinerea acelor acuze", a declarat co-presedintele PNL la Pitesti, in cadrul unei conferinte de presa.

Gorghiu a adaugat ca aceia care contesta candidatura lui Marian Munteanu nu fac decat sa preia niste acuzatii lansate de FSN la inceputul anilor '90.

"Domnul Munteanu a explicat pe toate posturile de televiziune, peste tot a explicat, cum de altfel face de 20 de ani. Acele acuzatii stiti ca au venit de la suporterii FSN in anii ¬90, cam asta se spunea. Cu aceeasi legenda daca ramanem si in 2016, fara sa ne deranjam sa citim un pic ce a fost atunci sau sa-l ascultam pe candidat explicand, fara sa venim cu niste dovezi atunci cand acuzam, cred ca nu se cade sa o mai facem intr-o tara democratica. Ca nu suntem la puscarie, nu suntem aici sa condamnam oameni inainte sa ascultam punctul lor de vedere", a spus Gorghiu.

Ea considera ca toate reactiile aparute in ultimele zile demonstreaza faptul ca Marian Munteanu este cel mai potrivit sa candideze din partea PNL. "Aceasta controversa valideaza o teorie pe care eu si domnul Blaga o avem de vreo trei zile de cand am prezentat candidatul, si anume ca este alegerea perfecta pentru candidatura la Primaria Generala", a mai spus liderul PNL.