Presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, social-democratul Adrian Solomon, a declarat joi ca Ana Costea este un ''profesor universitar respectat, un specialist desavarsit, care nu a fost lasata sa-si faca treaba'', informeaza Mediafax.

''Orice demisie nu poate fi comentata, fiindca este o decizie. Sper sa fi fost o decizie unilaterala, sa nu fi fost impusa. Dna Costea este un profesor universitar respectat, un specialist desavarsit, care totusi, cred eu, nu a fost lasata sa faca treaba'', a declarat pentru agentia de presa citata presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, social-democratul Adrian Solomon.

El a mai spus ca Ana Costea a intrat intr-o capcana, impreuna cu tot Guvernul, asumandu-si termene si memorandumuri pe tema legii salarizarii, ceea ce a dus la esecul demersului de adoptare a acestui proiect.

''Am vazut o actiune de forta care s-a soldat cu demisia unui ministru responsabil, care nu putea fi parte a acestui joc'', a adaugat Solomon.

El a mai spus ca, ''din nefericire pentru toti'', va veni un alt ministru care va trebuie sa se acomodeze cu problemele acestui domeniu, iar problema salarizarii unitare se va lasa asteptata.

Ministrul Munciii Ana Costea si-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Ciolos i-a acceptat-o, precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Guvernul.

"Am acceptat astazi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Guvernul a anuntat miercuri ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, precizand ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri in legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar.