Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu a relatat, la Digi 24, ca a acceptat sa candideze la primaria Capitalei in cursul zilei de luni, dupa ce Ludovic Orban si-a retras candidatura si dupa ce Catalin Predoiu a refuzat sa isi asume el candidatura, din pozitia de sef de filiala. Marti, insa, conducerea partidului a facut o evaluare si a decis sa mearga cu cineva din afara partidului. Potrivit lui Marian Munteanu, cel care i-a propus acestuia sa intre in cursa a fost prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu, a amintit Saftoiu.

Adriana SaftoiuFoto: HotNews.ro

Aceasta a declarat ca strada nu a cerut partidelor sa nu puna oameni din partid drept candidati, ci sa aduca in fata oameni politici fara probleme in justitie.

"Eu nu stiu ca strada sa fi cerut partidelor sa nu isi puna oameni de partid, nu. Societatea civila a cerut partidelor sa se reformeze si sa nu aduca in fata oameni politici cu probleme de justitie. Nimeni nu a cerut partidelor politice desfiintarea lor. Asta ar insemna desfiintarea democratiei. Noua ni s-a cerut sa ne curatam de oamenii care nu ne fac cinste", a tinut sa precizeze ea.

Intrebata daca prin sprijinul acordat lui Marian Munteanu liberalii au pierdut online-ul, aceasta a raspuns: "Greu de spus, unii spun ca da".

Saftoiu a reactionat si la o declaratie facuta de Munteanu la Realitatea TV: "Este limpede ca este nevoie de altceva. Asta este concluzia mea. Convingerea mea este ca este nevoie de o mobilizare de dimensiuni insurectionale. Nu este nevoie doar de o interventie civica, ci si de o insurectie civica. Altfel acest sistem nu poate fi dislocat. Este un sistem profund corupt care nu poate fi invins"

"Nu impartasesc in totalitate solutiile pe care le are Marian Munteanu pentru Romania", a spus ea.