Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, in vizita in judetul Prahova, ca remanierea nu reprezinta un obiectiv in sine, punctand ca ii evalueaza periodic pe ministrii cabinetului sau, dar si ca Romania are nevoie de schimbari mai profunde, la nivelul mentalitatii, informeaza Agerpres.

"Nu vreau sa discutam despre remanieri in fiecare zi, ca si cum lasam impresia ca alta treaba nu exista la Guvern decat sa discutam de remanieri. Ministrii au niste obiective foarte clare pe care si le-au asumat. Eu fac evaluari cu ei periodic pentru ca vreau sa vad, acolo unde exista blocaj, de ce exista blocaje, sa gasim solutii. Cu siguranta ca dupa Pasti intram intr-o noua faza in care si eu sunt constient ca trebuie sa livram din ce in ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregatit pana acum in prima parte a mandatului si obiectivul meu se va focaliza, se va concentra pe asta, dar remanierea nu e un obiectiv in sine pentru mine si nu asta e lucrul cel mai important. Cel mai important lucru este sa gasim cele mai bune solutii pentru ca activitatea acestui Guvern sa fie cat mai eficienta nu doar in practica, dar si in comunicare", a declarat premierul, raspunzand unor intrebari.

In context, el a aratat ca la nivelul tarii este nevoie de schimbari mai profunde, la nivelul mentalitatii.

"Trebuie sa intelegeti ca timpul e foarte scurt, ca nu se poate schimba un mamut cum este administratia din orice tara de pe o luna pe alta sau de pe un an pe altul, dar pot fi pregatite premisele si asta vrem sa facem. Eu sunt convins ca rezultate se vor vedea atat in cursul acestui an, cat si in cursul anilor care vin pentru ca sunt anumite procese pe care, chiar daca nu le putem duce pana la capat, declansam anumite schimbari care eu am convingerea ca vor avea un impact pozitiv si asupra schimbarii mentalitatilor. Noi de asta avem nevoie in primul rand, (...) e foarte important sa stim ce vrem noi si sa facem sa evolueze mentalitatile (...) Asta nu inseamna neaparat schimbari de ministri in fiecare zi sau remanieri, inseamna niste schimbari care sunt mult mai profunde", a mai spus Ciolos, care a participat, joi, la inaugurarea noi fabricii de stergatoare auto amplasata in Aricestii Rahtivani.

Premierul Dacian Ciolos a apreciat, marti, ca informatiile difuzate in spatiul public privind o eventuala remaniere guvernamentala au fost folosite pentru a "intretine sentimentul de instabilitate".

"Daca o sa o fac, cand o sa o fac, o sa o anunt atunci (remanierea guvernamentala - n.r.). (...) Eu am, sa stiti, cu ministrii discutii pe fond, pe ceea ce ei si-au asumat ca fac prin planul acela de actiuni sectoriale, prin ceea ce noi decidem in sedintele de guvern, discutam si mai decidem. Am discutii aproape cu fiecare cel putin o data la doua saptamani. Cred ca nu trec doua saptamani sa nu am o discutie aplicata de o ora, o ora si ceva in care sa trecem in revista lucrurile acestea. Sun ministri de care sunt mai multumit decat de altii. Ma intereseaza si functionarea echipei ca atare. (...) Povestea cu remanierea acum a fost foarte mult folosita si pentru a intretine sentimentul asta de instabilitate, de incompetenta. Cei care vor sa il intretina o sa o faca indiferent ce spun eu", a precizat Ciolos intr-o discutie cu jurnalistii.

Premierul a adaugat ca, in opinia sa, "e mult mai greu sa gasesti un ministru competent si sa si vrea sa-si asume responsabilitatea respectiva, decat un director general".

"Directorului general poti sa-i dai un anumit grad de predictibilitate, ii spui ce are de facut si in ce limite trebuie sa isi asume anumite lucruri. Unui ministru, mai greu... Evaluarea asta o pornesc chiar de la mine insumi. Cand eu nu ma simt competent pe anumite domenii, mai bine nu ma bag decat sa o fac doar de dragul de a face placere cuiva", a aratat Ciolos.