Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi dimineata, la intrarea in sediul DNA, unde a fost citat in calitate de martor intr-un dosar, ca Marian Munteanu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, "Nu are nicio treaba cu legionarismul. Ii respect si pe cei care acuza, il respect si pe domnul Munteanu". Vasile Blaga a adaugat ca "Partidul a vrut sa sustina un candidat din societatea civila, asta a fost decizia partidului".

Marian MunteanuFoto: Agerpres

Hotnews.ro a scris, miercuri, ca site-urile legionare mentioneaza Miscarea Pentru Romania infiintata de Marian Munteanu la inceputul anilor 90 in istoria miscarii legionare, dar il acuza pe Marian Munteanu de "rea credinta, din perspectiva legionara", din cauza ca s-ar fi dezis mai tarziu de legionarism.

Totusi, aceste site-uri sustin ca "Marian Munteanu s-a inspirat in organizarea formatiunii sale dupa modelul legionar". Pe de alta parte, EVZpublica astazi in facsimil o relatare dintr-un numar al ziarului din anii 90 de la o conferinta organizata de MPR-ul lui Munteanu, intitulata "Miscarea legionara si Miscarea pentru Romania - asemanari si deosebiri".