Deputatul Ninel Peia, care a fost exclus din PSD dupa ce a scris pe blogul personal ca vaccinurile ar fi putut cauza imbolnavirile bebelusilor din Arges, tema pe care a intrat in conflict si cu Daniel Funeriu, a fost reprimit in partid si urmeaza sa candideze si la alegerile locale, fie la presedintia Consiliului Judetean Ilfov, fie la o primarie.

Ninel PeiaFoto: cdep.ro

Informatia a fost confirmata pentru Hotnews.ro de presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, care a precizat ca Peia si-a cerut scuze.

"Ninel Peia si-a cerut scuze pentru declaratiile nepotrivite facute si a garantat ca nu se va mai repeta o astfel de situatie. A contestat masura de excludere din partid si a cerut o sanctiune mai blanda. Biroul politic judetean Ilfov a fost de acord, dar este nevoie si de acceptul conducerii nationale. Pentru consiliul judetean nu este finalizata lista de consilieri. Suntem in interiorul unei negoceri cu ALDE pentru conducerea Consiliul judetean Ilfov. Eu, personal, mi-as dori ca Ninel Peia sa candideze la una dintre primariile din Ilfov, chiar de pe colegiul lui de deputat," a declarat Firea.

Contactat de HotNews.ro, Peia a declarat ca nu poate nici sa confirme, nici sa infirme informatiile legate de candidatura sa la CJ Ilfov, asa cum a relatat stiripesurse.ro, insa a admis ca au existat "discutii productive".

Presedintele PSD Liviu Dragnea afirma pe 9 martie, intr-un comunicat de presa. ca deputatul Ninel Peia "s-a plasat singur in afara de PSD" prin luarile de pozitie din ultima vreme, dupa ce conducerea organizatiei a decis excluderea din partid a lui Peia.

Peia a scris pe blogul sau, la inceputul lunii martie, ca vaccinurile ar putea provoca moartea si a sugert ca vaccinurile ar fi putut provoca imbolnavarile copiilor din Arges.

"Nu stiu care este agenda dlui Ninel Peia, dar constat cu parere de rau ca este foarte diferita de cea a PSD, iar prin luarile sale de pozitie din ultima vreme, facute in nume personal, se plaseaza singur in afara partidului. Suntem intr-un an electoral si nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politica asumata de partid, nici de la bunul simt", a spus Dragnea, potrivit comunicatului.

Fragmente din articolul lui Peia:

  • "Cine ne omoara copiii, e-coli sau vaccinul DTP? Vrem adevarul, nu bajbaieli demne de Evul Mediu!
  • Tinand seama de numarul foarte redus de cazuri catalogate ca fiind infectii cu e-coli, ridic o intrebare clara catre reprezentantii si responsabilii Sanatatii romanesti: este posibil ca aceste cazuri sa fie legate de vaccinul DTP?
  • Atunci vin si cer Ministrului Sanatatii sa faca publice urmatoarele date: Cati copii s-au imbolnavit si cati copii au murit in 2015 si 2016 de Sindrom Hemolitic Uremic? Dintre acestia, cati au fost infectati cu e-coli? Si, foarte important: cati copii dintre cei bolnavi de Sindrom Hemolitic Uremic au facut vaccinul DTP si la ce date? Ce lot DTP a fost administrat in Arges si analiza lui? Daca vaccinul DTP a fost modificat intentionat si se fac experiente?
  • Asa vom afla cine este responsabil de aceste teribile boli: e¬coli sau DTP. Si poate vom afla si companiile sau compania farmaceutica producatoare a vaccinului DTP pentru Romania. Poate asa rupem si tacerea de piatra care se instaleaza imediat ce sunt cerute date legate de marile companii famaceutice care actioneaza acum nestingherite si pe piata din Romania.
  • Copii nostri nu trebuie sa fie cobaii nimanui! "

Declaratia lui Peia a provocat un mic scandal si cu fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook, intr-o postare in limba engleza, ca Peia este un imbecil si ca cei care sustin ca vaccinurile ar putea provoca moartea ar trebui sa fie aspru pedepsiti.

Postarea lui Funeriu: "A country in which a member of the Parliament claims that vaccines cause death is a sick country. Anyone doing so should be severely punished for spreading false informations with high-risk for public health. And by the way: E. Coli is a bacteria, not a virus, you moron! But, hey, vote whoever you want, it is your kids' health, not mine!" ("O tara in care un membru al Parlamentului sustine ca vaccinurile provoaca moartea este o tara bolnava. Oricine face asa ar trebui sa fie pedepsit pentru informatii false pentru ca reprezinta un grad ridicat de risc pentru sanatatea publica. Si apropo: E.coli este o bacterie, nu virus, idiotule! Dar, hei, voteaza pe cine vrei tu, este sanatatea copiilor tai, nu a mea!")

In replica, Peia a reactionat cu inca un articol pe blog, in care il ataca pe Funeriu si ii transmite ca asteapta scuze.