Senatorul de Iasi Ionel Agrigoroaei, fost PP-DD, pleaca din UNPR si va ocupa o functie de conducere in Partidul Dreptatii Sociale, condus interimar de Marian Vanghelie. Anuntul a fost facut la Senat, intr-o conferinta de presa alaturi de Vanghelie, care l-a felicitat pe Agrigoroaei ca a depasit frica de a pleca de langa Gabriel Oprea.

Agrigoroaei si VanghelieFoto: Hotnews

"Il felicit ca a depasit frica de a pleca din UNPR si de a pleca de langa Gabriel Oprea, ministrul coloanelor. Daca nu erai langa el avea probleme," a spus Vanghelie.

In ceea ce priveste o candidatura a sa, Vanghelie a declarat ca va anunta daca va candida in timp util.

Intrebat cum comenteaza candidatura lui Marian Munteanu: "Nu am apucat sa ne cunoastem, eu eram prea mic cand dansul era in balcon la Universitate, eu eram pe acolo pe la Universitate, nu l-am vazut. Pe zi ce trece ma gandesc cu groaza la ce va fi la primaria Capitalei si eu cred ca ar trebui mai multe persoane, ca Basescu sau Tariceanu, care au o viziune, ar trebui sa se inscrie".

Agrigoroaei a fost ales din partea PPDD cu peste 31% din voturi, apoi a trecut la UNPR, de unde a revenit in PPDD, iar in februarie 2015 s-a inscris, din nou, in UNPR.

***

La inceputul lunii ianuarie 2015, politistii au intervenit la locuinta senatorului Ionel Agrigoroaei, dupa ce acesta a reclamat ca membrii unei grupari interlope care locuiesc intr-un imobil aflat in curtea vilei sale si care il sicaneaza de mai mult timp au taiat tevile de gaz pentru a-l determina sa plece din casa.

Senatorul afirma ca Vandam Constantin, in varsta de 20 de ani si cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din Iasi, s-a mutat anul trecut intr-un imobil aflat in curtea vilei sale, dupa ce el a fost executat silit de catre o banca. Din cauza unui credit neplatit la banca respectiva de catre firma senatorului iesean, executorii judecatoresti au scos la licitatie un corp al imobilului in care locuieste parlamentarul si care fusese pus gaj de catre acesta in momentul in care a facut imprumutul. In urma procedurilor de executare silita, in acel imobil s-a mutat Vandam Constantin, acesta castigand licitatia, contra sumei de 37.000 de euro.

Senatorul iesean sustinea ca familia lui Vandam Constantin a inceput sa il sicaneze din luna noiembrie a anului trecut, pentru a-l determina sa plece din casa.