Premierul Dacian Ciolos a afirmat marti, la o intalnire cu jurnalistii care a avut loc la Palatul Victoria, ca este mai multumit de unii dintre ministrii Cabinetului sau decat de altii, dar, in opinia sa, o remaniere nu se dezbate in public, ci se decide si se anunta. In opinia sa, "povestea cu remanierea" a fost folosita pentru a intretine sentimentul de instabilitate si incompetenta si "ei vor continua sa o faca". "Dati-mi mie voie ca, daca voi decide sa fac o remaniere, sa o anunt atunci cand o fac", a adaugat premierul, citat de Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Agerpres

"Eu am cu ministri discutii pe fond, pe ceea ce si-au asumat ca fac prin planul acela de actiuni sectorial si pe ceea ce noi decidem in sedinta de Guvern - am discutii aproape cu fiecare la cel putin o data la doua saptamani. Nu trec doua saptamani sa nu am o discutie aplicata de o ora, o ora si ceva, in care sa trecem in revista lucrurile astea. Sigur ca sunt unii de care sunt mai multumit decat altii, ma intereseaza si functionarea echipei ca atare si oricum, eu din putina experienta pe care o am stiu ca o remaniere nu se dezbate in public, ea se decide si se anunta", a spus Dacian Ciolos marti.

Dacian Ciolos a mai spus ca e mai greu sa gaseasca un ministru care sa-si asume o competenta, decat un director general.

Primul ministru a precizat ca face o evaluare permanenta a Cabinetului si incepe chiar cu persoana sa: "Cand eu nu ma simt competent pe anumite domenii, prefer sa nu ma bag decat s-o fac doar de dragul de a face placere cuiva si sa spun : <>. Daca nu am solutii, prefer sa nu ma apuc de un anumit subiect", le-a spus Ciolos jurnalistilor.

Intrebat despre activitatea ministrului Agriculturii si cel al Sanatatii, el a precizat ca lucreaza cu acestia zilnic si ii cunoaste din mai multe puncte de vedere decat cel al comunicarii: "Poti sa fii in situatia in care sa fii foarte bun, dar daca nu stii sa comunici ceea ce faci sau comunici prost ceea ce faci sa obtii efectul invers", a mai spus Dacian Ciolos.