- Politica ultra-nationalista si anti-occidentala
Grupul Pentru Romania (GPR) a fost lansat pe 13 ianuarie 2016 si se vrea "o entitate ce are ca scop salvarea Romaniei", printre fondatori numarandu-se, alaturi de Marian Munteanu, actorii Dan Puric si Florin Zamfirescu si "alti mari intelectuali ai tarii noastre", potrivit fondatorilor.
De asemenea, pe 28 martie, Marian Munteanu a anuntat ca a demarat procedurile de infiintare a platformei civice nationale "Alianta Noastra", care promoveaza o politica ultra-nationalista si anti-occidentala.
Printre obiectivele platformei "Alianta Noastra" se numara "Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetatenilor romani cu privire la teritoriul national; oprirea instrainarii proprietatilor agricole, a resurselor solului si subsolului, recuperarea celor instrainate abuziv sau ilegal; oprirea oricaror interventii care pun in pericol climatul, apa, resursele naturale si, in general, mediul inconjurator".
De asemenea, platforma isi propune "Apararea si sustinerea activa a drepturilor identitare nationale, a institutiilor si valorilor fondatoare ale civilizatiei romanesti, traditionale si moderne a familia, satul, scoala, biserica, armata, credinta crestina, limba romana, reperele spirituale, culturale si istorice; descurajarea oricaror actiuni xenofobe sau antiromanesti si blocarea oricaror tentative politico-administrative de a modifica, prin diferite forme de constrangere, actualul profil - etnic, cultural sau religios - al Romaniei."
Proclamatia de constituire si mai multe informatii despre platforma civica "Alianta Noastra" pot fi citite aici.
Marian Munteanu s-a remarcat si prin faptul ca ideile sale politice sunt prezentate pe larg in cateva publicatii online declarat legionare sau cu simpatii legionare.
- Bunicul lui Marian Munteanu, detinut politic in Siberia
Marian Teofan Dragos Munteanu s-a nascut pe 19 iunie 1962 in comuna Gradistea din Giurgiu si este de profesie etnolog si profesor. Este autorul unor cercetari si studii de etnologie, antropologie si folclor, dar detine si o firma de resurse umane (Agentia de servicii Professional SRL).
Provine dintr-o familie de intelectuali cu radacini moldave si aromane - tatal sau, Vladimir Munteanu (1930-1992) a fost de profesie inginer, iar mama sa, Maria Munteanu (nascuta in 1940) a fost profesoara de limba romana. Bunicul sau pe linie paterna, Teofan Munteanu (1905 - 1957), invatator si ofiter al armatei romane, a fost detinut politic (1940-1956) in lagarele de concentrare de la Vorkuta si Norilsk (Siberia), potrivit prezentarii de pe site-ul personal, munteanu.ro.
Parintii si bunicii sai nu au activat, inainte de 1989, in vreun partid politic, se mai arata in prezentarea de pe site.
Marian Munteanu a absolvit Scoala Centrala din Bucuresti, profilul filologie-istorie, iar apoi Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, specializarea romana-portugheza (in anul 1991).
- Liderul studentilor in anii '90
In perioada studentiei, inainte de 1989, Marian Munteanu a organizat dezbateri si colocvii, la care participau studenti, promovand teme si subiecte din operele unor autori interzisi sau cenzurati in perioada comunista.
Pe 23 decembrie 1989 a infiintat Liga Studentilor, asociatie nationala al carei presedinte a fost pana la terminarea studiilor, in 1991.
In aceasta calitate, a fost principalul coordonator al demonstratiilor studentesti din Piata Universitatii (aprilie-mai 1990) si al grevei nationale studentesti din decembrie 1990.
In timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990, este batut crunt de minerii veniti la Bucuresti. A stat in coma timp de patru zile dupa ce Denes Domokos, sef de tura la mina Livezeni, a incercat sa-l decapiteze cu o secure. Ulterior, Parchetul i-a intocmit lui Denes Domokos dosar penal pentru tentativa de omor, acesta fiind condamnat la 8 ani de inchisoare.
- Candidat la prezidentiale in 2000 din partea partidului lui Magureanu
Prima initiativa politica a lui Marian Munteanu a fost Miscarea pentru Romania (1992-1995), descrisa pe site-ul sau ca organizatie cultural-politica de tineret al carei obiectiv era infiintarea unui partid politic de orientare national-democrata. Organizatia lui Munteanu nu s-a transformat in partid politic din lipsa de resurse materiale.
In anul 2000, lui Marian Munteanu i s-a propus intrarea in viata politica si candidatura la alegerile prezidentiale din partea Aliantei Nationale, rezultata din unirea Partidului Unitatii Nationale (PUNR) cu Partidul National Roman (condus de Virgil Magureanu, fost director al Serviciului Roman de Informatii in perioada 1990 - 1997).
Munteanu, care in trecut in acuzase pe Virgil Magureanu de reprimarea violenta a miscarilor studentesti din Piata Universitatii, in calitate de director al SRI, a acceptat initial candidatura la prezidentialele din 2000, insa s-a retras din cursa inaintea scrutinului.
Alianta Nationala a obtinut doar 1% la alegeri si s-a autodizolvat, principalii lideri (Valeriu Tabara, Mircea Druc si Dorin Iacob) trecand la Partidul Democrat, condus de Petre Roman si apoi de Traian Basescu.
Presa a scris in mai multe randuri si despre posibile legaturi de afaceri intre Marian Munteanu si Virgil Magureanu, cel pe care fostul lider al studentilor il acuzase in trecut ca ar fi fost calaul tinerilor din Piata Universitatii in anii '90. Cei doi ar avea legaturi in afaceri cu armament si tehnica militara.
- Etnolog si expert in resurse umane si management la firme de consultanta
Dupa terminarea studiilor in Romania in 1991, Marian Munteanu a beneficiat, in 1993, de un stagiu de specializare in stiinte politice si guvernamentale la Washington, ca bursier al National Forum Foundation (Admiral Jeremiah Denton Foundation).
In anul 2005 a devenit Doctor al Universitatii din Bucuresti, specializarea etnologie si folclor (magna cum laude), cu teza "Folclorul detentiei - Ideea de libertate in cultura traditionala romaneasca".
Din anul 1999 Marian Munteanu preda cursuri de etnologie, antropologie, folclor si istoria religiilor la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, in calitate de profesor asociat.
Este membru al Asociatiei de Stiinte Etnologice din Romania (ASER) si editor al revistei de etnologie CERC (Cercetari Etnologice Romanesti Contemporane).
De-a lungul timpului a lucrat ca expert in resurse umane si management la diferite firme de consultanta, precum si in domeniul editorial.
Dar ei ar fi trebuit sa-l sustina pe Nicusor Dan care este evident mult mai bun.
Citat:
"un miner a încercat sa il decapiteze cu o secure si a stat 4 zile in coma."
O alta posibilitate ar fi fost ca respectivul "miner" stia mai bine cu pistolul decat cu securea.
Sub amenințarea DNA-ului, PNL-ul, PSD-ul, etc. au decis sa susțină candidați formali, unul mai caraghios decât altul, singurii in fata cărora marinarul mafiot poate câștiga.
Tu chiar CREZI ca aceia care raspandesc ura pe net nu se mai intalnesc si cu altii? Si ca aceea ce pun pe net de pe "smartfon" n-ar putea sa fie chiar ceea ce discuta in CLIPA AIA?
Genul de inși utilizați de SRI pentru obiective obscure. Nu înțeleg prin ce mijloace a ajuns să fie candidatul PNL la cea mai importantă primărie din țară! Suntem martori la un teatru de cel mai prost gust. :(
citeste aici: http://cabalinkabul.wordpress.com/2013/03/02/nu-am-vazut-nimic-la-timisoara-despre-luciditate-in-timp-de-revolutie/
Același Munteanu:
” România este o țară creștină și așa va fi. Fie că le place unora, fie că nu le place. Și să mai știe acești oameni, că dacă se va prăbuși ordinea creștină, România va fi ultimul loc unde se va prăbuși creștinismul.”
Religie și ultranaționalism. Nici Vadim n-ajunsese la așa culmi.
Și culmea ipocriziei e că ”bunul creștin” a făcut avere din afaceri cu arme în anii 90.
Omul securistului Măgureanu care a înscenat măcelul de la Tg Mureș. Niște jigodii care pozează în ”mari români” și ”buni creștini”!
Desemnarea lui Iohannis mi-a parut indicata de insusi Monta ca si contra canditat pe care il putea bate fluierand !!
Pur si simplu PNL nu vrea sa castige nimic in aceasta campanie pentru primarie.
In loc sa-l sustina pe Nicusor Dan, cel care are sansele cele mai mari sa bata PSD-ul, prefera solutii de neinteles, cel putin pentru mine.
- 1: să câștige ei. Dar le trebuia un candidat foarte tare. Și n-au avut
- 2: dacă nu pot câștiga, atunci măcar să câștige PSD, moment în care trebuie să pună un candidat care să ia din voturile lui Nicușor, de-aia l-au pus pe Munteanu
Think about it: dacă PNL nu poate avea primari, atunci măcar să fie un sistem corupt în care PNL se mișcă fix ca peștele în apă. Cel mai rău pentru PNL e să fie un sistem curat, moment în care pleacă toți acasă.
din lac în puț!
De data asta au jucat BINE bãjetzii lu Secu'! >:
Sigur nu ai, Moscova nu ar sustine un nou Agarici. :)
Rusii si Agarici s-au avut ca si cainele cu pisica.
mais non, folosind acest criteriu Occidentul este anti-occidental (sic) ptr ca nu isi vinde nicio resursa, dimpotriva, cumpara resursele altora!
In plus, acesta a atacat mereu toate partidele, "aceeasi mizerie, mafie transpartinica", lipeala lui la PNL de dragul de a obtine functii se contrazice cu tot ce a sustinut el in tot acest timp de la revolutie incoace.
Ce se mai poate zice despre proiectele sale politice anterioare cu PUNR si PNR si Virgil Magureanu si Viorel Catarama, securistii din garda lui Iliescu... A facut revolutia impotriva securistilor comunisti, sau a fost folosit/in cardasie cu factiunea acestora care a deturnat si capturat revolutia?
Are un discurs stângist-populist-nationalist si nu vad ce legatura are asta cu liberalismul... Toate acestea fiind spuse, cred ca e un personaj periculos si un exponent al unor grupuri obscure, oculte, despre care nu stim pe cine reprezinta si de carte cine sunt controlate.
M. Munteanu a fost la aceea data printre putinii care au sesizat si au incercat sa deschida ochii romanilor, sa vada ca au preluat puterea esalonul doi si trei din pcr cu iliescu in frunte.
de cand un anticomunist e nationalist si anti-occidental ?
"În anul 2000, Marian Munteanu se află din nou pe punctul de a intra în viața politică, cel care îi propune o asemenea implicare fiind Mircea Druc, fost prim ministru al Republicii Moldova, la acea dată președinte al Consiliului Național al Partidului Unității Naționale Române (PUNR). Acesta îi propune să candideze la președinția României, asigurându-l de sprijinul politic al PUNR, propunere confirmată apoi de întreaga conducere a partidului (președinte fiind, la acea dată, Valeriu Tabără).
Munteanu elaborează o platformă politică[35] ce propunea, printre altele, regenerarea și revitalizarea clasei politice prin promovarea noii generații de specialiști formați după 1989, declarând public că, în situația în care congresul partidului își va însuși acest proiect, se va înscrie în PUNR și va candida pe listele acestui partid, cu intenția de a participa la edificarea unei noi construcții politice.[36] La scurt timp, PUNR înființează Alianța Națională, formațiune rezultată din unirea PUNR cu Partidul Național Român (președinte Virgil Măgureanu). Deși congresul alianței acceptă inițial proiectul de program elaborat de Marian Munteanu, conducerea executivă îi exclude pe toti candidații tineri de pe listele electorale pentru alegerile parlamentare.
În aceste condiții, Munteanu refuză înscrierea în partid, își retrage candidatura și nu participă la alegeri.[37] Alianța Națională obține un scor electoral nesatisfăcător (1%) și se autodizolvă, principalii lideri (Valeriu Tabără,[38] Mircea Druc,[39] Dorin Iacob[40] ș.a.) intrând în Partidul Democrat condus de Traian Băsescu." (https://ro.wikipedia.org/wiki/Marian_Munteanu#PUNR_-_Alian.C8.9Ba_Na.C8.9Bional.C4.83_.28august-septembrie_2000.29)
E plin HN de voi, de-abia reusiti sa puneti alaturi trei litere. EDUCATI-VA, CIVILIZATI-VA!!
PS. Pai voi va inchipuiti ca omul vine sa se sacrifice de dragul nostru, al locuitorilor capitalei ? Daca ar fi fost asa, o facea mai demult, de-acum 4 ani... dar ce zic, de-acum 8 ani.
PPS Simbolul Pietei Universitatii mai e de intrat in Puscarie pt ca cercul sa se inchida si sa ne vedem asa cum suntem : niste oameni care au pierdut 26 de ani din viata fiind mintiti, ba de unii, ba de altii ! La fel ca marea majoritate a poporului ce populeaza romanika noastra draga !
Dar sa propagi idea ca este ultra-nationalist, anti-european sau anti-occidental, prelungind mai departe ca face jocul lui Putin este o abjectie. A cultiva valorile nationale este cu totul altceva.
Inteleg ca daca nu pupi in fund corporatiile internationale care ne-au transformat intr-o piata de desfacere si care isi exporta profitul ca dintr-o colonie esti omul rusilor.
Parca era mai bine ca PNL sa-l propuna pe Iliescu, Magureanu,
Eh, PNL a decis ca vrea sa le piarda din prostie. A lor, nu a adversarilor politici. Si nu prostie accidentala dar asa, cu spume.
Nu toti sunt asa, dar liderii partidului, cei care au facut alegerea asta, cu siguranta sunt.
Si zic asta cu regret, ca i-am tot votat.
PS. Cum de ti-a scapat ?
Cine a zis ca in finalul campaniei, in functie de sondaje unul nu-l va sprijini pe altul (Dan pe Munteanu sau invers)!
Marian Munteanu este si a fost un om DREPT .
PS :nu am citit articolul si afirmatiile sunt pe baza celor spuse de MM la tv sau pe fb.
3B: MMsi Legionarismul: nu iese fum fara foc. Asa ca cineva trebuie sa-l intrebe daca este sau nu. Si el sa raspunda: da sau nu.
Daca asta vrea de ce sa nu-l ajutam? si pe ei si pe PSD-ei, pe toti marsavii din politica.
Cachatul asta a fost un securist imputit ce a avut rolul de a destabiliza miscarea studenteasca, l-a pupat in dos pe Iliescu pana I-a facut lustru pe ochiul maron, fiind un ostas de nadejde al armatei "Noi nu ne vindem tara" ci "O dam pe spaga sau o distrugem".
Cand lasam incultura sa produca efecte nu mai avem ce repara.
Aceasta este intrebarea.
cat despre Munteanu - un remorcat si atat.