Comisia juridica din Senat dezbate marti proiectul de lege pentru aprobarea OUG 6/2016 privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal, dupa ce in urma cu o saptamana aceste dezbateri au fost amanate din lipsa de cvorum, potrivit Agepres.

Comisiile juridica si pentru constitutionalitate sunt sesizate pentru raport de catre Biroul permanent in cazul acestei ordonante, in timp ce Comisiile de aparare, munca si drepturile omului, pentru aviz. Comisiile de aparare si drepturile omului au acordat saptamana trecuta aviz favorabil acestei ordonante.

"Ordonanta este o chestiune extrem de sensibila, urmarita cu mare atentie de opinia publica si nu numai. Eu cred ca Parlamentul trebuie sa gaseasca solutia cea mai buna, o imbinare perfecta intre nevoia de securitate, dar si de respectare integrala a drepturilor si libertatilor fundamentale si a garantiilor acestora", afirma luni senatorul Ioan Chelaru, membru in Comisia juridica.

El a precizat ca va fi asteptat atat punctul de vedere al Comisiei de constitutionalitate referitor la aceasta ordonanta, dar si opiniile liderilor grupurilor parlamentare dupa consultarile de la Cotroceni: "Nu stim daca se va da raport. Textul ordonantei este deja functional. El este aplicabil. Anumite institutii functioneaza si isi exercita prerogativele in baza acestei ordonante. O saptamana mai devreme sau mai tarziu nu stiu daca mai conteaza foarte mult, desi orice clipa de libertate este esentiala. Vom vedea cu ce vor veni si liderii grupurilor parlamentare dupa consultarile de la Cotroceni", a aratat Chelaru.