Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, sustine ca punerea sub urmarire penala a lui Ludovic Orban de catre DNA demonstreaza inca o data ca partidele politice nu mai au oameni corecti si capabili cu care sa vina in fata alegatorilor, potrivit unui comunicat al acestei formatiuni.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa ce ultimii cinci din sapte primari din Bucuresti au ajuns la DNA pentru coruptie, astazi a venit randul si unuia dintre candidati. Pentru mine este foarte clar ca nu mai putem alege la Primarie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din randurile societatii, nu din randul partidelor politice. Este singura solutie ca sa oprim risipa si jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul sa salvam Bucurestiul de politicieni", declara candidatul USB, citat in acest comunicat.

Nicusor Dan considera ca problema coruptiei este generalizata la nivelul tuturor partidelor politice din Romania.

"Ceea ce se intampla astazi nu este doar problema lui Ludovic Orban sau doar problema PNL. Este o problema generala a tuturor partidelor. PSD are chiar in functia de presedinte un om care a fost condamnat de o prima instanta. Si nu este doar o problema specifica Bucurestiului. In fiecare saptamana mai auzim de un primar care a fost chemat la DNA - Craiova, Iasi, Constanta, Buzau. Este o problema nationala care are radacini infipte foarte adanc in partidele politice mari", explica Nicusor Dan.

Candidatul USB subliniaza ca alegerile locale de anul acesta "sunt o sansa reala sa alegem oameni care sa fie preocupati in primul rand de problemele Bucurestului, nu de interesele inguste de partid".