Miscarea pentru o Europa a Natiunilor si Libertatilor va organiza in Romania, la Sinaia, in 16 aprilie, conferinta internationala "Europa noastra - Europa Natiunilor", la care este anuntata si participarea sefei partidului de extrema dreapta din Franta Frontul National, Marine Le Pen.

Marine Le PenFoto: Agerpres

Alaturi de Le Pen, la Sinaia mai este anuntata participarea lui Edouard Ferrand si Ludovic de Danne, tot din Franta, Riccardo Molinari, vicepresedinte al Ligii Nordului din Italia, Tomio Okamura si Radim Fiala, din Republica Ceha, si Marcel de Graaff din Olanda.

Temele conferintei sunt: ciocnirea civilizatiilor si pericolul dezechilibrului cultural in Europa, deriva institutionala a Uniunii Europene, cronicizarea crizei economice si constrangerile monedei unice, forta culturala a natiunilor, Uniunea Europeana vazuta de statele membre din Est, raportul intre responsabilitatea politica si birocratia tehnocrata, potrivit unui comunicat de presa al eurodeputatului Laurentiu Rebega, organizatorul evenimentului.

"Conferinta noastra este un prim raspuns institutional in fata provocarilor la care este supusa Europa de astazi. Ne dorim nu numai clarificarea unor probleme ideologice, ci si evidentierea unor directii de actiune - legale, institutionale si democratice - pentru a contracara aceste amenintari si pentru a reveni in zona de echilibru a valorilor care au edificat, de-a lungul unui mileniu, Europa civilizata, puternica si umanista. Desi o mare parte a presei "mainstream" are o pozitie critica fata de MENL, dorim sa subliniem ca demersul nostru este radical, dar NU este extremist. Noi credem ca marele risc in viitorul imediat in tarile europene este ca, in fata atentatelor teroriste si a valurilor de migranti, sa se ridice bande ad hoc inarmate, grupuri paramilitare ilegale sau "lupi singuratici" de genul Anders Breivik, care sa genereze confruntari si instabilitate cronica. Nu ne dorim asa ceva!", afirma, in acest comunicat, Laurentiu Rebega.