Obiectivul Guvernului, indiferent cine va fi prim-ministru, este ca in 2020 sa nu mai avem copii institutionalizati, a declarat premierul Dacian Ciolos, duminica seara, in deschiderea concertului caritabil dedicat copiilor vulnerabili ai Romaniei - 'Hope Concert', relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Romania a pornit in 1990 cu 100.000 de copii institutionalizati, in peste 700 de centre, si, incet-incet, lucrurile au evoluat.

Din pacate, suntem astazi inca la 57.000 de copii care, intr-un fel sau altul, nu sunt in familiile lor. Pentru o mare parte din ei s-au gasit solutii in alte familii, ingrijiti de asistenti sociali sau in centre care sunt mai primitoare, dar problema inca nu este rezolvata. Tocmai de aceea vreau sa va anunt ca obiectivul pe care ni-l asumam ca stat - si aici vorbesc in numele Guvernului si sunt convins ca acest obiectiv va fi dus pana la capat indiferent cine va fi prim-ministru sau cine va fi la guvernare - este ca in 2020 sa nu mai avem copii in centre institutionalizate. Acei 8.000 de copii despre se care vorbea (...) sa fim in masura sa ii ducem in familii si sa le gasim un loc in care sa gaseasca iubirea in jurul lor, sa gaseasca intelepciunea oamenilor care ii ingrijesc astfel incat sa isi gaseasca o cale in viata", a spus Ciolos, la Ateneul Roman.

In opinia sa, in paralel cu gasirea unor familii pentru acesti copii, este important ca, prin aplicarea unor masuri precum cele cuprinse in pachetul anti-saracie, sa fie oprit fenomenul abandonului.

"E important sa avem si forta intelepciunea de a opri aceasta hemoragie, ca alti copii sa nu se adauge celor pe care dorim sa ii vedem in familii si cu un rost in viata. Si acestea sunt cele doua obiective pe care ni le fixam si prin acest pachet de masuri anti-saracie pe care Guvernul l-a lansat, care pune cap la cap mai multe resurse financiare din diferite surse, mai multe masuri tocmai pentru a crea o plasa de siguranta pentru cei mai vulnerabili dintre noi, ca sa poata, in diferite etape ale vietii, sa treaca peste momente dificile, sa poata sa mearga la gradinita, sa poata sa mearga la scoala, in ciuda dificultatilor pe care familiile le pot intampina", a spus Ciolos.

Evenimentul de la Ateneul Roman a fost organizat de Fundatia Hope and Homes for Children Romania. Premierul Dacian Ciolos a fost insotit la concert de sotia sa, Valerie.